DünyaManşet

Floyd’un son sözleri mahkemede ortaya çıktı: Anne seni seviyorum, ben öldüm

0

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde polisler tarafından gözaltına alınırken boğazına bastırılarak öldürülen siyah vatandaş George Floyd‘un son sözleri mahkemede ortaya çıktı. Kayıtlara göre Floyd en az 20 kez “Nefes alamıyorum” dedikten sonra çocuklarına ve ölmüş annesine seslenerek “Anne seni seviyorum. Çocuklarıma onları sevdiğimi sevdiğimi söyleyin. Ben öldüm” diye haykırıyor.

Bu sırada Floyd’un ölümüne yol açan Derek Chauvin’in ise “Konuşabiliyorsan yeterince oksijenin var demektir” diye yanıt verdiği duyuluyor.

‘Daha önce böyle vurulmuştum…’

Kayıtlar Floyd’un başta polislerle işbirliği yaptığını, bir noktada ellerini göstermesi talebine “Ben bu şekilde önceden vurulmuştum” yanıtını verdiğini gösteriyor. Bunun üzerine memur Thomas Lane Floyd’a neden tuhaf davrandığını, uyuşturucu alıp almadığını soruyor; Floyd bu soruyu “Korkuyorum” diye yanıtlıyor.

Floyd daha sonra “Karnım acıyor. Boynum acıyor. Her yerim acıyor” diyor ve suya ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Bu sırada kendi arabasından çıkarılıp yere yatırılan Floyd defalarca annesini anıyor ve “Çocuklarıma onları sevdiğimi sevdiğimi söyleyin. Ben öldüm” diye haykırıyor.

Floyd ısrarla nefes alamadığını söylerken, Lane bir noktada Chauvin’e “Onu yan yatıralım mı?” diye soruyor. Chauvin ise “Hayır onu koyduğumuz yerde duracak” yanıtını veriyor.

‘Emirleri dinledi’ savunması

Kayıtlar, olay sırasında işe başlayalı birkaç gün geçmiş olan Lane’in avukatlarının açtığı dava çerçevesinde açıklandı. Lane’in avukatları, müvekkillerinin sadece bir “çaylak” olduğunu ve emirler doğrultusunda hareket ettiğini savunuyor.

George Floyd’un geçen Mayıs’ta öldürülmesi başta ABD olmak üzere dünya çapında ırkçılık karşıtı protestoların başlamasına yol açmıştı. Floyd’un öldürülmesi sırasında görev başında olan polislerin dördü de (Derek Chauvin, Thomas Lane, J Alexander Kueng ve Tou Thao) işten çıkarılmış ve hüküm giymiş, ancak Chauvin haricindeki tüm memurlar sırasıyla kefaletle serbest bırakılmıştı. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.