“Fiş-Priz”ci Nurettin Özgenç nükleer ile ilgili konuştu

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 8 Mart vesilesiyle yaptığı açıklamada “Kadın-erkek eşitliği safsatadan ibarettir”le başlayan ve fiş ile priz hiç bir olur mu ile devam eden sözler söylemişti.

Nurettin Özgenç, bu sefer de nükleer santral ile ilgili konuştu. Özgenç’in KOBİDER adına yaptığı “Türkiye Nükleer Sahibi Olmalı” başlıklı açıklaması şu şekilde:

Bilim adamları tarafından insan hayatına en uygun enerjinin nükleer enerji olduğu ifade ediliyor. Faydalarının yanında her işte olduğu gibi riskleri de olabiliyor. Buda gayet tabidir.

Bulunduğumuz alanda kofra patladı diye elektrik kullanımından uzak mı duruyoruz tabii ki hayır. Demek oluyor ki faydasının yanında bazen zararı da olabiliyor.

Sınır komşularımız Bulgaristan ve Ermenistan dahi nükleer elektrik üretirken bizde ise hala çevre kirliliği, yenilenebilir enerji gibi buna benzer nedenler öne sürülerek engelleme yapılıyor.

Türkiye’nin kalkınmasını istemeyenler nükleer santral yapılmasını istemiyorlar. Bu konuda lobicilik faaliyeti ile engelleme çalışmaları yapılıyor. Dışarıda lobi içerde uzantıları kullanılıyor.

Türkiye ne zaman büyük bir çıkış yapsa bir merkezden yapılmışçasına “köprüye karşıyız”,”HES’lere karşıyız”,”Nükleer santrale karşıyız” diye mantar gibi çevreciler bitiyor.

İyi ki çimenleri ıslatıyor diye yağmura,yeşili örtüyor diye kar yağmasına karşı çıkmıyorlar.

Bu işler İstiklal Caddesinde. ”Akkuyu Fukuşima olmasın, nükleer santrallere hayır” sloganı atmayla olmuyor. Enerji sanayide ve tüketimde ihtiyaçtır yakacağı olmayan vatandaş elektrik yerine tezekle mi ısınacak?

(Yeşil Gazete, Sol)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cebeci’deki taş ocağı protestosuna polis müdahalesi: Beş kişi gözaltına alındı

Sultangazi'de yaşayanlar için sağlık tehdidi oluşturan Cebeci Taş Ocağı'nın kapatılmasını isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Yurttaşlar 'Tozdan ölmek istemiyoruz' diyerek madene doğru yürürken polis engeliyle karşılaştı. Beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Malatya’daki tarihi taş köprü için yıkma tehdidi: ‘Cinayetle eşdeğer’

Malatya'daki taş köprünün tek ayağının hasar görmesi sonrası yıkılmasının gündeme alınması bölgede tepki çekti. Yurttaşlar köprünün yıkılması yerine korunarak restore edilmesi gerektiğini savunuyor.

Karaburun’da depolamalı güneş enerji santraline tepki: Zeytin ve naranciye ağaçlarımız tehdit altında

Karaburun, Küçükbahçe'de yapılması planlanan depolamalı güneş enerji santrali projesinin 3 Eylül'de yapılacak halkın katılımı toplantısı öncesinde, bölge sakinleri değerli habitatlarını, meralarını, zeytin ve narenciye ağaçlarını göstererek projeyi istemediklerini söyledi.

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

Geri dönüşümün davranışsal ekonomisi-2

Türkiye’nin atık yönetim karnesi ciddi anlamda endişe verici. Henüz kendi atıklarımızla ne yapacağımızı yönetemiyorken, Avrupa’nın atıklarının yarısının ülkemize gönderilmesi bu endişeyi daha da derinleştiriyor.

EN ÇOK OKUNANLAR