Euronews‘in aktardığına göre, Vergeire, “Buna yeniden enfeksiyon demeyelim. Bilim dünyası, yeniden enfeksiyonların meydana gelip gelmeyeceğini henüz kesinleştirmedi” dedi. 

Bağışıklık ne kadar sürüyor?

Araştırmalara göre, yeni tip koronavirus ile enfekte kişiler genellikle enfeksiyondan veya semptomların başlamasından bir hafta sonra antikor geliştirmeye başlıyor. Ancak enfekte olmuş bir bireyin yeni bir enfeksiyona karşı yeterli bağışıklık oluşturup oluşturmadığını veya oluşturduysa bağışıklığın ne kadar sürdüğü henüz net olarak bilinmiyor.

Bazı araştırmalar, tedavi edilen bazı hastaların bağışıklıklarını aylar hatta haftalar içinde kaybedebileceğini öne sürüyor.

Filipinler’de, Covid-19 vakası tanılarında son haftalarda artış kaydedildi. Ülkede, resmi verilere göre 160 bini aşkın pozitif vakaya rastlandı ve yaklaşık 2 bin 600 kişi pandemi nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünyada rekor vaka sayısı: Bir günde 300 bin kişi

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dün dünya çapında görülen 300 bine yakın yeni Covid-19 vakası ile pandeminin başlangıcından beri görülen en yüksek rakam kaydedildi. DSÖ, 16 Ağustos tarihinde 294 bin 237 yeni Covid-19 vakası tespit edildiğini duyurdu.

Covid-19 salgını nedeniyle kısıtlama uygulayan ülkeler yaz aylarına doğru normalleşme sürecine girerek tedbirleri gevşetmeye başlamıştı. Ancak tüm dünyada ağustos ayı itibariyle yeni vaka sayısında artış kaydedilebileceği belirtiliyor.

Türkiye’de de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Ağustos’ta paylaştığı günlük koronavirüs tablosunun ardından son 45 günün en yüksek pozitif tanı sayısına ulaşıldığını duyurmuştu.