Hayvan HaklarıManşet

Felçli kediler için yürüteç imal eden Agop Usta ile tanıştınız mı?

0

Mücevher tasarımı ustası Agop Kuyumcuoğlu, bir arkadaşının felçli kedisinin yaşam kalitesini arttırabilmek için model bir yürüteç imal etti. Sonrasında ise, facebook sayfasına da ‘yenilerini imal edeceğini ve ihtiyacı olan kişilerin mesaj yazabileceğini’ belirtti.

Ajanimo.com’dan Gizem Ceren Piri’nin haberine göre o kadar fazla sayıda ihtiyaç sahibi ona ulaştı ki, işin içinden çıkmak için kendi işinden arta kalan zamanları kediler için yürüteç imal etmeye ayırdı.

37

Facebook sayfasındaki mesajına bu kadar çok talep geleceğini düşünmediğini belirten Kuyumcuoğlu, “Benim sadece sakat hayvanları sahiplenen Dilek hanım diye bir dostum var, onda örnek yürüteci gördüm ve bana model olabilsin diye ödünç aldım ve tüm ölçülerini birebir yaparak imal etmeyi başardım. Ben iş sahibi biriyim ve yoğun çalışıyorum, ancak boş zamanlarımda bu tarz canlarımız için gereken şeyleri yapmaya çalışıyorum. Ama o kadar çok ihtiyacı olan hayvan sever mesaj atmış ki ne yapacağımı şaşırdım. Tabi bundan sonra biraz daha fazla zaman ayırmaya çalışacağım. Çünkü yürütece gerçekten çok ihtiyacı olan hayvan var. Ne kadar çok yapabilirsem o kadar iyi olur diye düşünüyorum.” sözleriyle mutluluğunu ve şaşkınlığını dile getiriyor.

38

Agop Usta, gelen aşırı talebi karşılamak için ise numune olarak tekrardan metal parçalardan birer tane yapıp bir firmayla konuşacağını ve masrafı ne ise karşılayıp seri üretim yaptırmayı düşündüğünü belirtiyor. Çok yoğun bir arkadaş kitlesi olduğu için, muhakkak arkadaşlarının ona yardımcı olacağına inanıyor.

Facebook üzerinden kendisine ulaşan birinin gönderdiği videoda felçli kedisi Şanslı için talep ettiği yürüteci ve imal ettiği yürüteci Şanslı’ya gönderme hikayesini ise sosyal medya hesabından şu sözlerle aktarıyor, “Günaydın dostlarım, imal ettiğim yürüteci bu muhtaç bebeğe yolluyorum, çok hayat dolu, mücadeleci bir kedicik fakat sürünerek yürümekten arka ayakları yara olmuş Zehra kardeşimiz çok büyük bir çaba harcayarak bu bebeği ölümün kıyısından çevirmiş bana bu vidyoyu gönderdi içim sızladı hemen kardeşimizle görüştüm ve bu gün yürüteç yola çıkıyor inşallah artık bebeğimizin acıları son bulacak, gelişmeleri sizinle paylaşacağım darısı diğer muhtaç canlarımıza sağlıcakla kalın.”

 

(Ajanimo.com)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.