Koronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Faz 3 çalışması başlayan yerli aşının adı belli oldu: TURKOVAC

0

Yerli aşıda faz 3 çalışması başladı.

Gönüllülerle yürütülen aşılama programı kapsamında ilk doz aşı Ankara Şehir Hastanesi‘nde yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ilk doz uygulamasına canlı bağlantıyla katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, aşının adının TURKOVAC olarak belirlendiği söyledi.

Erdoğan bağlantıda şunları söyledi:

“Erciyes Üniversitesi ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından geliştirilen bu aşı hali hazırda ülkemizde  en ileri düzeye ulaşmış olan çalışmadır. İlk yerli aşımızın bu seviyeye gelmesinde emeği geçen bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum.

‘Birkaç haftada 18 yaş üzeri nüfusun tamamını aşılama kapsamına alacağız’

Türkiye, Çin ve Almanya başta olmak üzere somut neticeye ulaşan tüm aşıların tedariki ve uygulamasında oldukça ileri bir düzeydedir. İnşallah birkaç hafta içinde ülkemizdeki 18 yaş üzeri nüfusun tamamını aşılama kapsamına almış olacağız. Haziran ayı başıyla birlikte pek çok alanda milletimize rahat bir nefes aldıracak açılımları  zaten başlatmıştık. Dün de Kabine toplantımızın ardından temmuz ayıyla birlikte  sokağa çıkma kısıtlamaları başta olmak üzere pek çok konuya ilişkin mücadele ve müjdelerimizi milletimizle paylaştık.

Dışarıdan temin ettiğimiz aşılar önemli olmakla birlikte asıl olan kendi aşımızı üretmektir. Bu hastalığın ne kadar süreceği, ne kadar mutasyon geçireceği belirsizdir. Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtulmak iç.in kendi aşımıza sahip olmamız kritik öneme sahiptir. Üçüncü faza geçilen bu çalışmayla artık kendi aşımıza sahip olma konusunda son dönemece girmiş bulunuyoruz. Bu aşamanın da ön görülen sürece tamamlanarak aşımızın seri üretime ve yaygın kullanımına geçilmesini temenni ediyorum.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.