İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternetTürkiye

Faruk Bildirici: Spotify adımı, ciddi bir sansür düzeninin habercisi

0

Bildirici, RTÜK‘ün lisans başvurusu yapmadığı gerekçesiyle Spotify’a suç duyurusunda bulunmasını sosyal medya hesabından eleştirerek şunları söyledi: ”

RTÜK’ün Spotify’a yönelmesinin nedeni müzik değil, oradaki Podcast’ler. Düşünce polisliğine tam gaz orada da devam etmeyi hedefliyorlar. Özgür alanlara alerjileri var.” 

‘Lisans istenmesi yasalara aykırı’

Bildirici paylaşımında ayrıca, “Spotify’dan lisans istenmesi yasaya aykırı çünkü özgülenmiş yayın değil ve yayın akış çizelgesi yok. RTÜK üyesi iken internet ortamındaki rd-tv’ler yönetmeliğinin sansür amaçlı ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu savunmuştum” ifadelerini kullandı.

‘RTÜK ahlak anlayışını hakim kılmak istiyorlar’

Artı TV‘ye de konuşan Bildirici,  ciddi bir sansür düzeni getirileceğini belirterek şunları söyledi:

RTÜK’ü yöneten zihniyetin özgürlüklere karşı alerjisi var. Orayı da kendi denetimleri altına almak, oradaki tek kişi tarafından yönetilen RTÜK’ün ahlak anlayışını, dünya görüşünü aynen orada uygulamak istiyorlar. Ciddi bir sansür düzeni getirecekler.”

Ne olmuştu?

RTÜK, dün  Spotify, foxplay.com.tr, medyaporttv.com ve paylasfm.com mecralarının 72 saat içinde yayın lisansı için başvurmaması halinde ‘erişim engeli’ talebiyle suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

You may also like

Comments

Comments are closed.