TürkiyeManşetTarım-Gıda

Fabrikada süt banyosuna 15 yıla kadar hapis cezası istendi

0

Konya’da bir süt toplama merkezindeki kazanda “süt banyosu” yapan ve görüntülerini sosyal medyada paylaşan kişiler hakkında açılan davada iddianame hazırlandı.

Konya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, tutuksuz yargılanacak iki sanık hakkında 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanıklar, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ilgili maddesi gereğince “İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürmek” suçuyla yargılanacak.

‘Süt sonrasında boşaltıldı’

DHA’nın aktardığına göre söz konusu iddianamede yaşanan olay şu cümlelerle anlatıldı:

Olay tarihinde şüpheli Uğur T’nin, Emre S’den süt kazanının içine girmesini istediği ve bu şekilde video çekeceğini söylediği, Emre S’nin kazan içine bir miktar sıcak su doldurduktan sonra bir miktar da iş yerinde bulunan sütten eklediği tespit edildi.

Emre S’nin ardından üzerinde sadece iç çamaşırlarıyla kazana girdiği, bu esnada Uğur S’nin de video kaydı aldığı, Emre S’nin bir süre sonra kazandan çıkarak içindeki sıvıyı kazanın vanasını açmak suretiyle yere boşalttığı, Uğur S’nin çektiği görüntüleri ‘TikTok’ isimli sosyal medya platformunda paylaştığı anlaşılmaktadır.”

Neler yaşandı?

Benefit Süt Toplama Merkezi çalışanlarının sütle banyo yaptığı görüntülerin 26 Ekim 2020’de sosyal medyada paylaşılmasının ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, firmanın faaliyetine son vermiş ve idari para cezası uygulamıştı.

Olaya ilişkin 5 Kasım’da gözaltına alınan şüpheliler, 6 Kasım’da çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe cezaevine gönderilmiş, 11 Kasım’da da tahliye edilmişti

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.