KadınManşet

Ezgi Deler dövülerek katledildi

0
Fotoğraf: Emre Orman / csgorselarsiv.org

Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir çocuk annesi Ezgi Deler, birlikte yaşadığı dini nikahlı olduğu erkek Rasıl S. tarafından dövülerek katledildi.

DHA‘nın aktardığına göre; olay, gündüz saatlerinde ilçeye bağlı Muradiye Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı‘nda meydana geldi.

25 yaşındaki Ezgi Deler’in dini nikahlı eşi olan Rasıl S. tarafından darbedildiğini duyan komşuları, eve geldiklerini kadını kanlar içinde buldu.

Rasıl S.’nin evden ayrıldığını fark eden komşuları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildirdi. Olay yerine sevk edilen ambulans ile hastaneye kaldırılan Deler, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Polis, Rasıl S.’yi kısa sürede yakalayarak emniyete götürdü. Deler’in cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu‘nun morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

Erkekler Ağustos’ta her gün bir kadını öldürdü

Erkekler Ağustos’ta en az 31 kadını ve yedi çocuğu öldürdü. En az 79 kadına şiddet uyguladı, en az 12 çocuğu istismar etti, en az 13 kadını taciz etti, altı kadını da seks işçiliğine zorladı.

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlerle oluşturulan Erkek Şiddeti Çetelesi‘ne göre; Ağustos’ta en az 13 kadının ölümü basına “şüpheli”  ölüm olarak yansıdı.

Sekiz ayda 222 kadın öldürüldü!

2022’nin ilk sekiz ayında erkekler, 222 kadını öldürdü, 102 kadını taciz etti, 1175 çocuğu istismar etti, 534 kadına şiddet uyguladı, 21 kadına tecavüz etti. Erkekler en az 370 kadını seks işçiliğine zorladı. Erkekler, yılın ilk yedi ayında en az 30 çocuğu öldürdü.

Erkekler Ağustos’ta en az 31 kadını öldürdü

Erkekler, Ağustos’ta en az 31 kadını öldürdü; geçen yıl bu sayı 34 idi. Ayrıca erkekler, kadınların yanındaki en az altı erkeği de öldürdü.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.