Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

Eskişehir’deki eylem, etkinlik ve basın açıklamaları 15 gün süreyle yasaklandı

0

Eskişehir‘de kent genelinde düzenlenecek açık hava toplantıları, eylem, etkinlik, yürüyüş ve basın açıklamaları Valilik kararıyla 15 gün boyunca yasaklandı. Ancak siyasi partilerin kongre ve genel kurullarının yasak kapsamının dışında tutulduğu belirtildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süre ertelenen AKP Eskişehir İl Başkanlığı Kongresi, 17 Şubat 2021’ye ertelenmiş ancak bu tarih daha sonra 15 Şubat’a çekilmişti.

‘Amaç Boğaziçi eylemlerini susturmak’

Porsuk Öğrenci Dayanışması ise yaptığı paylaşımda “Bu kararın Boğaziçi eylemliliklerini, hak arama ve direniş mücadelelerini önleme amacına yönelik olduğunu biliyoruz. Yaşanan zulümlere bu yasaklarla susmayacağımızı bildiriyoruz!” ifadelerini kullandı.

Valilik açıklaması

Eskişehir Valiliği tarafından yapılan ve internet sitesi üzerinden duyurulan açıklamada yasak kararı şu cümlelerle duyurulmuştu:

İlimiz genelinde (jandarma sorumluluk bölgeleri dahil olmak üzere) valilik ve kaymakamlıklarca açık alanlarda düzenlenmesi uygun görülenler ve kamu kurumlarının resmi bayram, önemli günler kapsamındaki asgari katılımla düzenlenen etkinlikleri, siyasi partilerin icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri kapsamında kongre ve genel kurulları ile ekonomik çıkar elde etmek amacıyla düzenlenecek ticari faaliyetler haricinde, ilimizdeki açık alanlarda yapılması planlanan, her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, oturma eylemi, insan zinciri, basın açıklaması, imza kampanyası, toplanma daveti içeren bildiri dağıtımı, afiş/pankart asma, protesto gösterileri vb. eylem/etkinliklerin belirtilen amaçlar doğrultusunda 8 Şubat 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 15 gün süreyle yasaklanması kararı alınmıştır.”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.