ManşetDoğa

‘Eskişehir’de maden firması sahte beyanla 400 bin daha fazla ağaç kesecek’

0
 

ÇED raporuyla örtüşmüyor

Projeye ait ÇED raporu hakkında hazırlanan bilirkişi raporunda, ÇED raporunda verilen harita ile orman izni için hazırlanan haritanın örtüşmediği tespit edilmiştir.  Kadastro yapılmamış ama fiili durumda orman olan alanlar hesaba katılmayarak, izin verilen orman alanı mevcut duruma göre daha az gösterilmiştir. ÇED raporunda 173283 adet ağaç kesileceği söylenmiştir. Bilirkişi raporunda, kesilmesi muhtemel ağaç sayısı 391583 olarak hesaplanmıştır.”

CHP milletvekili Ali Öztunç.

‘İhbar ediyorum, gereğini yapın’

Öztunç, “ÇED raporundaki hile sadece ormanlık alanlarla ilgili değil. ÇED alanı içerisindeki 4,1 hektar büyüklüğünde mera alanı olmasına rağmen, ÇED raporunda mera alanı bulunmadığı iddia ediliyor” dedi.

400.000 civarında ağacın kesilecek olmasına tepki gösteren Öztunç şu ifadeleri kullandı: “Sessiz, sakin ağaçları katledecekler, farkında mısınız. Firma, orman izni aldıktan sonra proje sahasını değiştirmiştir. Sahtecilik suçu işlenmiştir. Çevre mevzuatı gereğince belgede sahtecilikten yargılama yapılması, ÇED sürecini durdurulması gerekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Orman Genel Müdürlüğü’ne ve Cumhuriyet Savcılıklarına ihbarda bulunuyorum. Lütfen gereğini yapın” 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.