ManşetTürkiye

Eskişehir’de 2 Haziran’da sopalarla dövülen Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetti

0

Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihindeki ‘Gezi Parkı’ eylemine destek için yürüyüşe katıldığı sırada polisin biber gazlı müdahalesinden kaçarken kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğrayarak beyin kanaması geçiren Anadolu Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, tedavi gördüğü Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi olan ve Eskişehir’de 2 Haziran Pazar gecesi Gezi Parkı eylemine destek için AK Parti il binasına yürüyen yaklaşık 4 bin kişinin bulunduğu kalabalık arasında yer alan Ali İsmail Korkmaz, Polisin boyalı pbasınçlı su ve biber gazlı müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçmış ve burada sivil giyimli 5-6 kişinin saldırısına uğramıştı. Korkmaz’ı arkadaşları yaralı halde bulup Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisindeki Mavi Hastane’ye götürdü.

Korkmaz buradan yakındaki Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İddialara göre Ali İsmail Korkmaz’ın burada tomografisi çekildi ve ‘Bir şeyin yok’ denilerek müşahede altına alınmayıp evine gönderildi.

3 Haziran Pazartesi günü sabaha karşı hastaneden eve gidip uyuyan Ali İsmail Korkmaz uyandığında arkadaşları konuşmakta güçlük çektiğini farkedince durumu ailesine haber vermiş aynı gün Eskişehir Devlet Hastanesi’ne götürülen ve burada yapılan tetkiklerde beyin kanaması geçirdiği belirlenmişti.

Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve komiser Mustafa Sarı’dan sonra Gezi Direnişi sırasında hayatını kaybeden beşinci kişi oldu.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.