Doğa MücadelesiManşet

Eskişehir Alpu’ya kurulması planlanan termik santral Meclis gündemine taşındı

0

Eskişehir’ 25 km kuş uçuşu mesafede yer alacak alan, Alpu ilçesinde yapılması planlanan termik santral projesi hakkında CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı’na soru önergesi verdi.

“Termik santralin olduğu bir bölgede kim tarım yapacak?”

Eskişehir’in en verimli ovasının Alpu Ovası olduğunu ifade eden Usluer, “Bölgedeki vatandaşın çığlığını kimse duymuyor mu? Hem tarımın hem hayvancılığın yapıldığı böyle verimli bir araziye termik santral yapmak o bölge halkını bitirmekle eş anlamlıdır. Termik santralin olduğu bir bölgede kim tarım yapacak? Termik santrallerden çıkan gazlar tarım ürünleri, hayvanlar, su kaynakları ve ormanlar üzerinde tahribat oluşturuyor. Kükürtdioksit, azotoksit ve partikül gibi maddeleri içerdiğinden dolayı insanların sinir sistemlerini olumsuz etkiliyor. Bacalardan çıkan küller, bölgede yaşayan insanlarda kanser riskini arttırıyor” dedi.

Yaklaşık 900 işçi 4 aydır maaşlarını alamıyorlar

Eskişehir’in bir başka ilçesi olan Mihallıççık’ta hali hazırda bir termik santral olduğunu hatırlatan Usluer, “Termik santralin sahipleri ‘FETÖ’den tutuklu. Şirket TMSF’ye devredildi. Burada çalışan işçileri düşünen yok elbette! Yaklaşık 900 işçi 4 aydır maaşlarını alamıyorlar. İşçilerin maaşlarının da derhal verilmesini istiyoruz” dedi.

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.