İfade ÖzgürlüğüLGBTİ+Manşet

‘Eşcinsel imam’ olarak hedef gösterilen Dr. Mohamad Zahed’in İstanbul’daki konuşması iptal edildi

0

Avrupa’da ‘eşcinsel imam’ olarak tanınan Dr. Ludovic Mohamad Zahed’in İstanbul’da vereceği konferans, LGBTİQ+ karşıtı nefret söylemleri yayan grupların boykot çağrısının ardından iptal edildi.

7-11 Kasım’da düzenlene Brand Week İstanbul etkinliği kapsamında konuşma yapacak Cezayir asıllı Fransız imam Mohamed Zahed’in ismi, organizasyonun resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından kaldırıldı.

Karar, LGBTİ+ karşıtı nefret söylemlerinde bu konferansa sponsor olan markaların sosyal medyada paylaşılarak boykot çağrısı yapılmasının ardından alındı.

Zahed, Gerçek Gündem’e iki gün önce verdiği röportajda, organizatörler ile toplantı gerçekleştireceğini, Türkiye’deki konferansının çevrimiçi olarak planlandığını, etkinlik için İstanbul’da bulunmayacağı bilgisini vermişti.

Türkiye’de kendisine yöneltilen tehditlere yönelik Zahed, “Geçmişte de bu tür mesajlar aldım. Daima, İslamı kirletmediğimizi, durumun tersi olduğunu açıkladım. İmanımızı tüm hurafelerden ve ayrımcılıklardan temizlemeye çalışıyoruz” açıklamasını yapmıştı.

Zahed, imam olmasının yanı sıra cinsel kimliğini açıklaması nedeniyle dünyada da nefret söylemlerinin hedefi haline getirilen imam Zahed, Fransa Müslüman Eşcinseller Derneği’nin (HM2F) ve Paris’te LGBTİ+ bireylerin de gittiği bir caminin kurucusu.

You may also like

Comments

Comments are closed.