Doğa MücadelesiManşet

Erzinliler termik santrali süpürüyor!

0

Erzin halkı, termik santrallere karşı bir miting düzenliyor. Mitingin çağrı metni şu şekilde:

Termik santral karşıtı miting için yaşam savunucularına açık çağrı; çevre mücadelesi yaşam mücadelesi haline gelmiştir.

Ülkemizin her yerinde yaşam hakkımıza açık saldırılar vardır. Yurdumuzun her yerinde içtiğimiz su, soluduğumuz hava, yaşam kaynağımız topraklarımız kirletilmektedir. Para kazanma hırsı ile şirketler ve küresel sermaye grupları canavarlar gibi doğamızı katletmektedirler. Akarsularımız göllerimiz satılmaktadır. Ormanlarımız madencilik adı altında yok edilmektedir.

Yurdumuzda 60 adet yeni termik santral yapılmak isteniyor. Bunların 5 tanesi Hatay’ın Erzin ilçesi sınırlarında yer alıyor. En ağır yıkımı Erzin bölgesi yaşayacaktır. Bu nedenle yurdumuzda yoğun saldırı altında olan Erzin’i savunmak ve bu önemli kaleyi kaybetmemek, Termik santrallere karşı tüm yurtta verilen mücadeleye yeni bir soluk katmak için 14 Nisan 2012 cumartesi günü Erzin’de termik santral karşıtı miting yapacağız. Şu gerçeğin farkındayız ki birlikte olur isek başarabiliriz. Tüm yurttaşlarımızı destek ve birlik olamaya çağırıyoruz.

Ne Erzin’de ne de başka hiç bir yerde termik santral istemiyoruz.

Miting çağrı grubu:
Erzin Termik Santral Karşıtı Platform bileşenleri;
Erzin Aşağı Burnaz Köyü Muhtarlığı ,  Erzin Esnaf Ve Sanatkarlar Odası,  Erzin Narenciye Paketleme Koop.( Ernar),  Yeşilkent Sulama Koop., Erzin Sulama Koop.,  Erzin Sanayi Ve Ticaret Odası,  Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği (Etüb),  Erzin Ziraat Odası , Erzin Zeytin Üreticileri Birliği,  Milliyetçi Hareket Partisi Erzin İlçe Teşkilatı( Mhp), Cumhuriyet Halk Partisi Erzin İlçe Örgütü( Chp), Emek Partisi Erzin İlçe Örgütü (Emep),  Daçep,  Adana Çevre Ve Tüketiciyi Koruma Derneği ( Çetko),  Erzin Çevre Ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği(Eçetad),  Erzin Çevre Derneği , Amanoslar Çevre Koruma Derneği (Açed),  Dörtyol Çevre Ve Tabiatı Koruma Derneği,  Dörtyol Kültür Ve Dayanışma Derneği,  Erzin Gönüllüleri Derneği , Erzin Şöförler Cemiyeti, Erzin Minibüscüler Koop., Erzin Esnaf Kefalet Koop.,  Erzin Emekliler Derneği,  Erzin Genç İşadamları Derneği (Ergiad),  Erzin Eğitim Sen Temsilciliği,  Erzin Türk Eğitim Sen Temsilciliği,  Tüm Bel-Sen Erzin Temsilciliği,

MİTİNG TARİHİ VE SAATİ:14 NİSAN 2012 SAAT 14 00
MİTİNG ALANI: ERZİN CUMHURİYET MEYDANI
TOPLANMA ALANI: SALİH VURAL MEYDANI

You may also like

Comments

Comments are closed.