ManşetKadın

Erkekler ekimde en az 23 kadını öldürdü

0

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği Erkek Şiddeti Çetelesi‘nin ekim ayı sonuçları yayınlandı. Buna göre erkekler ekimde en az 23 kadını öldürdü, yedi kadına tecavüz etti.

Ekim 2020‘de en az 14 kadının ölümü ise (Mardin (1), Antep (1), Antalya (1), Karaman (1), Diyarbakır (2), Malatya (1), Zonguldak (1), İzmir (2), Düzce (1), Kayseri (1), İstanbul (1), Adıyaman (1) ) basına şüpheli olarak yansıdı. Ölümü “şüpheli” olan kadınlardan biri transtı.

Erkekler Manisa’da bir kadını öldürmeye teşebbüs etti. Ayrıca, Konya’da bir kadın meşru müdafaa hakkını kullandı.

Erkeklerin 15 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler, dört kadını “ayrılmak istediği”, “barışmak istemediği”, üç kadını “kıskançlık”, bir kadını “namus” bahanesi ile öldürdü.

Erkekler, bir kadın “koruma kararı” için karakola başvuru yaptıktan sonra, üç kadın da “uzaklaştırma” kararına rağmen öldürdü.

Kadınları öldürenlerin yüzde 47’si koca/eski koca

Ekim’de 11 kadını kocası/eski kocası, beş kadını sevgilisi/nişanlısı, iki kadını damadı, bir kadını kardeşi, bir kadını reddettiği bir erkek, bir kadını da evine gelen tamirci öldürdü. İki kadını öldüren erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, 13 kadını ev içinde, altı kadını ormanlık alan, araba, kuaför salonu, sokak gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin dört kadını nerede öldürdüğü basına yansımadı.

Erkekler kadınların yarısından çoğunu, yüzde 60’unu ateşli silahlarla öldürdü Erkekler, 16 kadını ateşli silahlarla, beş kadını bıçak, balta gibi kesici aletlerle, iki kadını da boğarak öldürdü.

Erkekler en az dört çocuğu öldürdü

Erkekler, Ekim’de en az dört çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ay bu sayı ikiydi. Bir çocuğu annesi ve annesinin sevgilisi, üç çocuğu da babası öldürdü.

Muğla’da bir, Mersin’de bir ve Rize’de en az üç çocuğun ölümü basına “şüpheli” olarak yansıdı.

Erkekler en az yedi kadına tecavüz etti

bianet‘in derlediği verilerde gazetelere yansıyan tecavüz vakalarına da yer verildi. Buna göre erkekler Ekim 2020’de en az yedi kadına tecavüz etti. Geçen yıl aynı ay bu sayı ikiydi.

Bir kadına sevgilisi, üç kadına kendisini “hoca” olarak tanıtan din istismarcısı, bir kadına işvereni, bir kadına gazete yöneticisi, bir kadına da babası tecavüz etti. Erkeklerin kadınlara nerede tecavüz ettiği basına yansımadı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.