İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Erdoğan’ın eski avukatına ilişkin ‘erişim engeli haberlerimizin’ dördüncüsüne de erişim engeli

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal, hakkındaki 117 haber ve paylaşıma bir erişim engeli daha çıkarttı.

İnal’ın talebiyle kendisi hakkında geçen temmuz ayında 130, ağustosta ise 48 habere erişim engeli getirilmesini konu alan haberimize getirilen erişim engeline de erişim engeli getirilmişti.

İnal, İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hâkimliğine başvurarak hakkında çıkan haber ve yayınların erişime engellenmesini istemiş; hakimlik de İnal’ın dilekçede sunduğu linklerin “soruşturma dosyasına yönelik olduğunu, diğer içeriklerin iddia mahiyetinde olduğunu ve içeriklerin kişilik haklarını ihlal niteliği taşıdığını” belirterek 48 haber ve yayına erişim engeli getirmişti.

Ardından İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, erişim engeli haberine de erişim engeli getirilmesine karar verdi. Seri erişim engellerinin haberlerine itiraz eden İnal’ın bu başvurusunu İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği haklı buldu ve erişim engeli haberine de erişim engeli getirilmesine karar verdi.

Son olarak da Yeşil Gazete’nin yanı sıra Halk TV, KRT TV, Kronos, BirGün, Gazete Pencere, bianet, T24, Ahval News, TELE 1, Patronlar Dünyası, Kısa Dalga, dokuz8, Yeniçağ, Cumhuriyet, soL Haber, Independent, Anka Haber Ajansı, Yakınçağ, a3haber.com, Gerçek Gündem, Siyasi Haber ve Artı Gerçek’in haberleri ile birlikte Youtube, X, Facebook, Ekşi Sözlük, TikTok içerikleri, ayrıca erişim engellemelerini kamuoyuna duyuran ve raporlayan İfade Özgürlüğü Derneği’nin paylaşımlarına engel getirildi.

Bu kez İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğinin sansür uyguladığı toplam içerik sayısı 117.

Gerekçe, kişilik haklarını ihlal

22 Aralık tarihli karar İnal’ın adının karıştığı ve çeşitli iddialar içeren haber ve paylaşımları içeriyor. Bunlar arasında TEFAL için mahkemeyle rüşvet pazarlığı yapmasından FETÖ borsasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 15 milyon TL vekalet ücreti almasından hakkında haber yapan gazetecileri yargılatmasına kadar bir çok konu bulunuyor.

Kararda; erişim engelini konu alan haberlerin Mustafa Doğan İnal’ın kişilik haklarını ihlal ettiği öne sürülerek, içeriğe erişimin engellenmesi ve içeriğin yayından çıkarılmasına hükmedildiği belirtildi.

İnal’ın başvurusu üzerine , temmuz 2022’de 130 içeriğe, ağustos ayında 48 içeriğe ekim ayında ise 150’den fazla içeriğe erişim engeli getirilmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.