Doğa Mücadelesiİkizdere DirenişiManşetYerel

Erdoğan’ın direnişçilere yönelik ‘komünist’ suçlamasına İkizderelilerden yanıt: Ormanlar çocuklarındır

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de Erzurum-İkizdere Yolu üzerindeki Güneyce beldesi Hurmalik köyünde yapımı tamamlanan Tünel Açılış Töreni’ne katıldı

Tünel açılış öncesi, İkizdere ilçesindeki Eskencidere Vadisi’ne Cengiz İnşaat tarafından yapımı süren ve bölgedeki vatandaşların 136 günden beri karşı çıkarak direniş sergiledikleri taş ocağına sahip çıkan Erdoğan, eylemlerle ilgili solcuları ve komünistleri suçladı:

“Türkiye’nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa alıp buraya geliyorlar. Neymiş bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Bu tesisleri yapacağız. Bu yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez sizlerin amacı gayesi ne olduğunu bu halk biliyor.”

Tünel açılışında Karadeniz sahili boyunca Giresun, Rize, Artvin, Kastamonu ve Sinop’ta sel felaketinin yol açtığı hasarları kısa sürede ortadan kaldırdıklarını öne süren Erdoğan, Kastamonu ve Sinop’ta da bir yıla kadar tüm çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Erdoğan’ın İkizdere ziyareti öncesi vadi ablukaya alındı.

Erdoğan’ın taş ocağına komünistler karşı çıktığı şeklindeki sözlerine tepki gösteren köylülerin avukatı Yakup Okumuşoğlu, “İkizdere’ye doğadan yana taraf olanlar geliyor. Olmayanlar gelmiyor. Doğa, sağcı, solcu, komünist ayrımı yapmaz” derken, 136 gündür taş ocağına karşı direnen köylüler de Erdoğan’ın açıklamalarına bir videoyla karşılık verdi: 

“Buradaki mücadele biz yerli halkın başından beri yürüttüğü bir mücadele oldu. Burada kimin destek verip vermediğine bakmadık. Burası siyaset üstü bir mücadele yeridir. Yaşam alanımızı korumaktan başka bir amacımız olmadı. Olmasına da izin vermeyiz. Geri dönüşü olmayacak bir yıkıma karşıyız, o kadar. Burada başka amaçlar aranması bizleri fazlasıyla üzmektedir”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.