ManşetTürkiye

Erdoğan’dan SMA kampanyasına tepki: Tedavi almayan tek bir hastamız yok

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde satılmayan ve Türkiye Varlık Fonu‘na aktarılan 75 milyon TL’nin Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası çocuklar için kullanılması kampanyasına sert tepki gösterdi.

Erdoğan, “Tedavi olmayan tek bir SMA hastamız yok” dedi.

Bu nasıl bir ahlaksızlıktır?

Hürriyet‘ten Abdulkadir Selvi‘nin haberine göre, AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Erdoğan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bizim bu konuda ne kadar hassas olduğumuz bilinmiyor mu? SMA hastalarının tedavisi için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.”

Erdoğan, ayrıca AKP’ye kayıtlı 11 milyon üye olduğunu ve gerçeklerin insanlara anlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

‘Tedavi almayan tek bir SMA hastamız bile yok’

Öte yandan, yine Hürriyet’ten Gizem Karakış‘ın aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan tedavi olmayan tek bir SMA hastasının olmadığını iddia ederek şunları söyledi:

Aileler ve çocuklarımız bizim için çok kıymetli. Biz tedavi konusunda hiçbir harcamadan çekinmedik ve çekinmeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde bizdekine benzer bir tedavi uygulaması bulunmuyor. Tedavi alamayan bir tane bile SMA hastamız yok. Bununla ilgili sosyal medyadaki yalanlarla mücadele konusunda daha aktif olun. Yaptıklarımızı iyi anlatın.”

MYK toplantısında yapılan sunumda ise Türkiye’de 1500’e yakın SMA hastasının olduğu, yıllık 2 milyar TL de harcama yapıldığı iddia edildi. Toplantıda Meclis Nadir Hastalıklar Komisyonu‘nun raporu da gündeme geldi. Bazı MYK üyeleri ALS, SMA, DMD, MS ve diğer nöromusküler hastalıklar için mevcut olan Nöromusküler Hastalıklar Merkezi‘nin etkin olarak çalışması ve evlilik öncesi SMA tarama programının uygulamalara dahil edilmesini söyledikleri bilgisine ulaşıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.