TürkiyeManşet

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na manevi tazminat davası

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 2 milyon liralık manevi tazminat davası açtıklarını bildirdi.

Davaya konu olan ise, Kılıçdaroğlu’nun, Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e verdiği röportajında Erdoğan ve ailesinin yurtdışında serveti olduğu yönündeki sözleri.

‘Yalan ve iftira siyaseti’

Cumhurbaşkanının avukatı, yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün bir gazetede sayın Cumhurbaşkanımıza ve aile bireylerine yine yalan ve iftira yollu hakaretleri ile saldırmış sözde yurtdışında paralar olduğundan bahsetmiştir. Buna benzer daha önceki asılsız iddiaları bağlamında tazminata mahkum olmasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu alışık olduğu yalan ve iftira siyasetini devam ettirmektedir. (…)

Biz bir kere daha bu yalan ve iftiraları için haksız fiili tarihi olan 17/08/2020 tarihinde yani bugün mahkemeye gidip Müvekkil Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve aile bireyleri adına 2 milyon TL’lik manevi tazminat davası açarak yasal yollara başvurularımızı yapmış bulunuyoruz.

Açıklamanın devamında Erdoğan ve aile üyelerinin yurtdışında “herhangi bir parası bulunmadığı” savunuldu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.