ManşetTürkiye

Erdoğan’dan kelime oyunu, “Onlarınki greenpistir, bizimkisi tam manasıyla yeşil”

0

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümet politikalarının ne denli çevreci olduğunu çevre örgütü Greenpeace üzerinden kelime oyunu yaparak “Onlarınki greenpistir, yani adı üstünde pis gri, bizimkisi tam manasıyla bir yeşildir” sözleriyle anlattı.

24

Ankara’da katıldığı ‘99 Baraj ve HES’ açılış töreninde konuşan Erdoğan, operasyonların son bulmasını talep eden bildiriyi imzaladıkları için ‘aydın müsveddeleri’ dediği akademisyenlere bir de çevre bağlamında yüklendi.

https://youtu.be/YgzPC_8olzM

Ülkenin gündemine dair yaptığı konuşmanın sonunda, Türkiye’nin farklı noktalarına yaptığı canlı bağlantılarla açılış gerçekleştiren Erdoğan, “Burada bizimle beraber olan işadamlarının her türlü desteği ve teşekkürü hak ettiğine inanıyorum. Bu barajların inşaasında emeği geçen mimarlarımıza, mühendislerimize, işçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu sözde akademisyenlerin HES’lere karşı neler yaptığını bilirim, Greenpeace’ler bir araya gelirler, böyle bir şeyler yapıp ön kesmeye çalışırlar” diye konuştu.

Bu noktada, bir kelime oyunuyla espri yapmayı da ihmal etmeyen Erdoğan, “Yeşili biz isminde yeşil olanlardan çok daha fazlasıyla severiz. Onlarınki greenpistir, yani adı üstünde pis gri, bizimki temiz, tam yeşildir” dedi.

 

(Diken, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.