ManşetTürkiye

Erdoğan’dan İstanbul açıklaması: Bütünü usulsüz, kamera tespitleri var

0

Rusya ziyareti öncesinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul yerel seçimlerinin bütününün usulsüz olduğunu öne sürdü. Ellerinde belge, bilgi ve kamera tespitleri olduğunu söyleyen Erdoğan, “10 milyonluk bir kentte, 13-14 bin oyla seçimi kazandım havasına girmeyin” uyarısı yaptı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi İstanbul Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, yerel seçimlerdeki ‘örgütlü usulsüzlük’ iddialarına ilişkin, “Neredeyse bütünü usulsüz” dedi. Erdoğan, “Bu organize suçun örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız, dolayısıyla YSK’ya da giderken bu belge, bilgi ve hatta ve hatta televizyon tespitleri var, kamera tespitleri var” diye konuştu.

Seçimin yenilenmesi sinyali mi?

Seçim sürecinin bittiğini, bundan sonraki adımın yargı süreci olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı, YSK’yi adres gösterdi; “Yargı sürecinde de bu işin patronajı Yüksek Seçim Kurulu. Burada YSK özellikle tüm siyasi partilerin, bu sadece Ak Parti’ye ait olan bir şey değil. Bizler bize gönül vermiş tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını kullanma notasında onların hukukunu da bizim yine hukuk çerçevesinde koruma mecburiyetimiz var” diye konuştu.

Erdoğan 30 bin civarında geçersiz oy olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bunun sayımını yapamayız diyorsanız o zaman bunun ötesinde bir şey var. Bunları bizim YSK’dan beklememiz en doğal hakkımızdır. Geçmişte Türkiye’de Yalova’da Ağrı’da bunların örnekleri var. Yapılan seçimler var. E dünyaya bakıyorsunuz dünyada bırakın itirazları Amerika’da yüzde  gibi sıkıntılı bir oy miktarı olsa erken seçime gidiyorlar. Erken demeyeyim seçimin yenilenmesine gidiyor. Bazı eyaletlerde yüzde 2 olsun, çünkü bunu şey görüyor, bu kadar az bir farkla seçimi kazanması halkı rahatlatmaz diye düşünüyor. 10 milyonu aşkın bir seçmenin girmeye de olduğu İstanbul’da kalkıp de herhalde şöyle 13-14 bin oy farkla seçimi bir kazandım havasına kimsenin hakkı yoktur”

Erdoğan, İstanbul’un çeşitli semtlerinde Binali Yıldırım’la birlikte asılan ‘Teşekkürler’ pankartlarının ve muhalefetin astığı pankartların yasalara aykırı olmadığını da öne sürerek, “Bizim İstanbul halkına teşekkür etmekten daha doğal ne olabilir?” dedi.

‘Filistinlilerin yanındayız’

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun seçim vaaadi olarak Filistin’in Batı Şeria bölgesini ilhak etme niyetini eleştiren Erdoğan , “Yaptığı her iş uluslararası hukuka aykırıdır. BM’nin almış olduğu kararlara da aykırıdır. Seçim öncesi bir seçim yatırımı noktasında böyle bir adımın atılması, Ortadoğu’ya yeniden karanlık bir gelecek hazırlamaları kabul edilebilecek bir şey değildirKesinlikle Batı Şeria Filistinlilerin topraklarıdır. Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Erdoğan Rusya seyahatinin gündeminin de ikili ilişkiler, Suriye ve ticaret hacmini artırmak olarak açıkladı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.