Kategoriler: ManşetTürkiye

Erdoğan’dan basın özgürlüğü raporu yorumu

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Freedom House’un medya özgürlüğü raporuna ve Danıştay töreninde Fevzioğlu’na çıkışının medyadaki yansımasına değinerek,“40 gazetenin önemli bir bölümü devlete ve hükümete sistematik olarak hakaret edecek, sonra da siz Türkiye’yi özgür olmayan ülke sayacaksınız” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Freedom House’un medya özgürlüğü raporuna atıfta bulunarak, “ İsim vermiyorum Türkiye öyle ülkelerin altında gösteriliyor ki listeyi görseniz kahkahadan birbirinizi kırar geçirirsiniz. 40 gazetenin önemli bir bölümü devlete ve hükümete sistematik olarak hakaret edecek, sonra da siz Türkiye’yi özgür olmayan ülke sayacaksınız” dedi.

Grup toplantısında konuşan Erdoğan, Cumartesi günü Danıştay töreninde TBB başkanı Metin Feyzioğlu’na yaptığı çıkışın medyadaki yansımasını da konu edinerek, “yurtdışında Türkiye’deki basın üzerine ahkam kesenler, Pazar günkü gazetelerin manşetlerini gördüklerinde küçük dillerini yutacaklardır. O manşetleri dünyanın hiçbir hukuk devletinde, demokratik rejimde göremezsiniz” şeklinde konuştu.

“İçerideki kibir abidelerine boyun eğmeyeceğimiz gibi dışardaki kibir abidelerine de boyun eğmeyiz” diyen Başbakan Erdoğan, internet altyapısını geliştirerek özgürlük ortamının oluşmasını sağladıklarını savundu: “2002’de internet abone sayısı 22 bindi. Şu anda 35 milyon. Yok twitter’dı yok facebook’tu bu konuda iktidarımızı lekelemek isteyenler önce bu rakama baksınlar da hizaya gelsinler. Nerden nereye…“

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi