Kategoriler: ManşetTürkiye

Erdoğan önerdi vatandaş da uydu: İstanbulda tencere-tava davası

Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan Hilal K., İstanbul’da Gezi Parkı eylemleri sırasında aynı apartmanda oturduğu komşularının balkonda tencere-tava çalarak gürültü yaptıkları gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Savcılık bu şikayet üzerine tencere-tava çalan anne ve iki çocuğu hakkında “kişilerin huzur ve sükûnunu bozmak” suçundan 3’er aydan birer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Habertürk’ten Hayati Arıgan’ın haberine göre Beşiktaş Dikilitaş Mahallesi’nde oturan ev hanımı Hilal K. 2 Haziran’da üst katta oturan komşularının, Gezi Parkı nedeniyle tencere tava çalarak kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle polise şikâyette bulundu. Hilal K., üst katta oturan Filiz D. ile oğlu Onur A. ve kızı Tuğçe A.’nın sürekli bağırarak, tencere tava çaldıklarını anlattığı ifadesinde şu iddiaları sıraladı: “2 Haziran günü saat 01.00 sıralarında sert cisimlerle tencere ve tavalara vurarak, gürültü yapmaya devam ettiler. Yatağımdan kalarak, balkona çıktım. ‘Neden tencere tava çalıyorsunuz. Rahatsız ediyorsunuz’ diye bağırdım. ‘İçeri gir’ diyerek, yüzüme toprak attılar. En son balkonuma sular aktığını gördüm. Mutfağıma sular girdi. Balkonunu yıkayan Filiz A.’yı uyarınca hakaret etti. Sonra kızı ‘Sen nasıl anneme hayvan dersin, bağırırsın’ diyerek hakaret ve tehditte bulundu. Polisi aradım.”

Recep Tayyip Erdoğan 21 Temmuz’da tava ve tencerelere eylemiyle ilgili şunları söylemişti: “Yasal olarak bu suç. Suç olduğuna göre, niçin hakkını savunmuyorsun kardeşim? Senin apartmanında tencere-tava çalan mı var. Hemen yargıya taşı bunu. Hakkınızı, hakkımızı aramadığımız sürece daha boynumuzda çok boza pişirirler.”

(Habertürk)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi