ManşetTürkiye

Erdoğan, kılıcını çekti!

0

AKP’nin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’den rövanş almak için kararlı olduğunu vurguladı. Erdoğan, arama kurtarma çalışmaları sırasında kullanılan uçağa ateş açılmasının, Suriye’nin kasıtlı olduğunun ispatı olduğunu söyledi. Türkiye’nin uluslar arası hukuktan doğan haklarını kullanacağını ilan etti.

Beşar Esad’ın Türkiye için tehdit haline geldiğini belirten Erdoğan, Suriye’nin risk oluşturan askeri unsurları için tolerans göstermeyeceklerinin altını çizdi. Erdoğan, Türkiye’nin dostluğu ve düşmanlığı sınanmayacak bir ülke olduğunu, yumuşak başlılığının acziyet olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. “Suriye rejiminin sınırımızda oluşturduğu güvenlik risklerini hiçbir şekilde tolere etmeyecek ve karşılıksız bırakmayacağız” açıklamasını yaptı:

Uçağımız Suriye karasularında değil uluslararası sularda vurulmuştur. Vurulduktan sonra Suriye sularına düşmüştür. Bunun bilinmesi lazım.

Uçağımızı uyarmadan vurdular. Sonra utanmadan sıkılmadan dost olarak gördüklerini söylüyorlar. Bu tutum hasmanedir. Kısa süreli sınır ihlalini hiç kimse haksız, hukuksuz ve vicdansız bir saldırı için mazeret olarak gösteremez.

Muhalefete teşekkür:

Ben gösterdikleri hassasiyet ve nezaket için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür günlerde birlik ve beraberlik içinde olmak, ortak akılla hareket etmek, el birliği ve güç birliği yapmak millet olmanın sorumluluk sahibi olmanın gereğidir

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.