İstanbul SözleşmesiKadınManşetTürkiye

Erdoğan: İstanbul Sözleşmesi’nin işi bitmiştir

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı için muhalefetin, “TBMM onayı olmadan geçerli olmaz” eleştirisini yanıtladı. Cuma namazı çıkışında açıklama yapan Erdoğan, muhalefet bu işi bilmediğini iddia ederek şunları söyledi:

“Meclis’in alacağı bir karar değil bu, muhalefet bu işleri bilmiyor. Bilse böyle bir lafı yapmazlar. Burada Cumhurbaşkanlığı’nın attığı adım tamamen yasaldır, bu adımla da yoluna devam edecektir. Bunlar birçok şeyi karıştırıyorlar. Uluslararası anlaşmaların altında mıdır üstünde midir bunları konuşmak havayı bulandırmaktan başka bir şey değil. Biz bu kararı aldık, 3 ay içinde de bunu özellikle konsey de söylüyor,  3 ay sonra bununla ilgili kararı açıklayacaklar bizler de buradan çıkmış olacağız. Bu bizimle alakalı değil, Meclis’le alakalıdır diye bir şey söz konusu değil, kararımızı verdik. Gireriz, girdiğimiz gibi çıkarız. Kimse önünü arkasını karıştırmasın. Çıkma kararını verdik, kendilerine durumu bildirdik. Bu iş böylece bitmiştir.”

‘Çin aşı sözünü tutmadı’

Erdoğan’ın diğer konulardaki açıklamaları şöyle:

Çin’den 50 milyon aşı gelmedi: Temenni ederiz ki mayıs-haziran gibi bu iş tamamlansın, bitsin. Çin Dışişleri Bakanı ile etraflıca görüştük. İlk anlaşmada 100 milyon faz aşıydı anlaşma bunun ilk etabı 50 milyon fazdı. Şu an bu 50 milyon henüz bize ulaşmadı. Şubat sonunda bize ulaşacaktı. Dün kendilerine bunu tekrar hatırlattım. Rusya ile olan görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya’dan da yine aynı şekilde aşı gelme itibarıyla bu bizi rahatlatacak.  

Harp Okulları Yönetmeliği’nden ‘irticai faaliyet’ ifadesinin çıkarılması: Muhalefetin bu tür eleştirilerine biz alışığız. İrticai faaliyet farklı bir olay ama terörle iltisaklı olan faaliyetler ayrı bir olay. Bu bir yasal düzenleme değil, yönetmelik. Bakanlıklarımız bunları zaman zaman, ülkemizin, ordumuzun huzuru için yaparlar. Bu da bu vesile ile atılmış bir adım.

You may also like

Comments

Comments are closed.