Erdoğan: İki-üç haftada yayılma hızını kesemezsek sonuçları ağır olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa seslendi: Türkiye'de 53 bin vatandaş evinde, 8 bin 554 vaka ise hastanelerde takibe alındı. 1.872 kişinin tedavisi sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüsü salgınına ilişkin Ulusa Sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Türkiye’de 53 bin vatandaşın evinde, 8 bin 554 vakanın ise hastanelerde takibe alındığını belirten Erdoğan, “Bunlardan 797 kişi tamamen iyileşip taburcu olurken 4 bin 603 kişiden numune alınarak ileri tetkik yapıldı. Covid-19 teşhisi konan bin 872 kişinin tedavisine devam ediliyor” dedi. 

Erdoğan “Hastalığın yayılma hızını 2-3 hafta içinde kırarak, süreçten olabildiğince en kısa sürede ve olabilecek en az hasarla çıkacağız. Aksi taktirde çevremizde pek çok örneğini gördüğümüz bir şekilde daha ağır sonuçlarla ve buna bağlı olarak daha ağır tedbirlerle karşılaşmamız kaçınılmazdır” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından satır başları şöyle:

  • Türkiye korona virüsü ile mücadele en erken tedbir alan ülkedir.
  • Gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz.
  • Bu virüs daha çok kronik hastalığı olanlar ile yaşlıları etkiliyor.
  • Virüs bulaşmasını önlemenin tek yolu, gönüllü karantinadır.
  • Büyüklerimizi incitecek en ufak bir saygısızlığı kabul edemeyiz.
  • En az hasarla bu süreçten çıkacağız.
  • Bugün ülkemiz, Sağlık Bakanlığı, üniversiteler ve özel sektördeki 165 bin doktoru, 205 bini hemşire olmak üzere, 490 bin diğer sınıflardaki sağlık personeli ve 360 bin destek personeliyle dev bir sağlık ordusuna sahiptir.
  • Her vatandaşımızın canı bizim için aynı derecede değerlidir. Bunun için ‘Evde kal Türkiye’ diyoruz.
  • İyi bir izolasyonla, hastalığın yayılma hızını 2-3 hafta içinde kırarak bu süreçten olabildiğince en kısa sürede ve olabilecek en az hasarla mutlaka çıkacağız. Aksi taktirde çevremizde pek çok örneğini gördüğümüz bir şekilde daha ağır sonuçlarla ve buna bağlı olarak daha ağır tedbirlerle karşılaşmamız kaçınılmazdır.
  • Dünya bu salgın hastalığın ardından hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı, yepyeni bir küresel, siyasi, ekonomik, sosyal sistemin inşa edileceği bir döneme doğru gitmektedir.
  • Geçmişte yardım isteyen ülkeydik, şimdi bizden yardım talep ediliyor.
  • Vatandaşlar, bakanlıkların ikazına uymalı.
  • Dünya hiçbir şeyin aynı olmayacağı bir döneme gidiyor. Türkiye olarak yeni döneme avantajlarla ve güçlü altyapı ile giriyoruz. İnşallah aydınlık yarınlar bizi bekliyor. Yeter ki ikazlara riayet edelim. Sabırlı, dikkatli olalım. Kendimizin ve çevremizin temizliğine ihtimam gösterelim. Tedbir, mücadele, ferasetli davranmak bizden, takdir Allah’tandır.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR