TürkiyeKadınManşet

Erdoğan: Bakanlığı aradık, adi herifi tekrar içeri almışlar

0

Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadın Muhtarlarla Buluşma etkinliğinde konuştu.

Siyaset hayatındaki en önemli mücadele alanlarından birinin kadınları haklarına kavuşturmak olduğunu öne süren Erdoğan, “Kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapılmasını anayasa kuralı haline biz getirdik. Kadınlar ile erkekler arasındaki eşitsizliği gidermeyi devlete görev olarak biz verdik. Kadın hakları konusunda kadınlardan yana biz tarafız taraf” dedi.

‘Aradık, adi adamı tekrar içeri almışlar’

Erdoğan, “iyi hal indirimi” olarak biline ceza indirimine dair de şunları söyledi:

“Dün MYK toplantım vardı. Tokat‘taki özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi, eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yerden. Tabii ne yaptılar ne ettiler diye Adalet Bakanlığı‘na sorduk.

Meğerse üç aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık hamdolsun tekrar bu adi herifi içeriye almışlar. Bizde de biliyorsunuz genel balkan yardımcımız Tokat Milletvekilimiz Özlem hanım var. Hemen kendisi ile telefon irtibatlarını kurduk.

Şimdi adaşın Tokat milletvekilimiz bu süreci takip edecek, cumhurbaşkanı olarak ben de bu sürecin peşindeyim. Neden? Çünkü bu millet bize emanettir.

23 yerden bıçaklıyor be hay hakim sen nasıl oluyor da ya böyle birisini serbest bırakıyorsun. Hakim böyle bir tasarruf yapıyor. Sonra yargıya hakaret… Ne hakareti ya!”

‘Hakim olabilir savcı olabilir fark etmez’

“Ben bu ülkede cumhur başkanıysam sen de 23 yerden eşini bıçaklayan böyle bir adamı serbest bırakıyorsan bununla ilgili söylenmesi gereken neyse bunu ben sana söylerim. Sonuna kadar da takip edeceğiz daha bitmedi işimiz” diye konuşan Cumhurbaşkanı, Adalet Bakanı’na konuyu yakın takibe almasını söylediğini belirtti;  yargı mensuplarına şöyle seslendi:

“Bu hakim olabilir savcı olabilir fark etmez biz adaletin mülkün esası olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Adalet ortada kalmaz yerde yürünmez onun için de gereğini yapacağız.”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.