Enflasyon TÜİK’e göre yıllık yüzde 85, ENAG’a göre yüzde 185

TÜİK verilerine göreyıllık enflasyon yüzde 85,51'e yükseldi. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana gruplar yüzde 117,15 ile ulaştırma ve yüzde 99,5 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu. ENAG'a göre ise, yıllık enflasyon yüzde 185,34 olarak gerçekleşti ve yılbaşından bu yana yüzde 115 artış yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı verilere göre Ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,54;bir önceki yıla göre yüzde 85,51 arttı.

Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup yüzde 117,15 ile ulaştırma olurken onu yüzde 99,5 ile gıda ve alkolsüz içecekler takip etti. Ev eşyalarında ise yıllık enflasyon yüzde 93,63 oldu.

2022 yılı Ekim ayında aylık bazda artışın en yüksek olduğu gruplar sırasıyla yüzde 8,34 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 5,09 ile gıda ve alkolsüz içecekler ve yüzde 4,38 ile ev eşyası oldu.

ENAG: Enflasyon yılbaşından bu yana yüzde 115 arttı

Enflasyon Araştırma Grubu verilerine göre ise ekimde aylık bazda yüzde 7,18 artış kaydedilirken yıllık enflasyon ise yüzde 185,34 oldu; enflasyon yılbaşından bu yana yüzde 115.82 arttı.

ENAG verilerine göre ana harcama grupları arasında aylık bazda en yüksek artış yüzde 21.5 ile giyim ve ayakkabı grubunda gerçekleşti. TÜİK bu veriyi yüzde 8,34 olarak açıkladı.

ENAG verilerine göre bunu yüzde 11,5 ile kokanta ve oteller, yüzde 8,85 ile çeşitli mal ve hizmetler takip etti.

TÜİK’in aylık bazda yüzde 5,09 olarak açıkladığı gıda ve alkolsüz içecekler enflasyonu ENAG’a göre yüzde 8,46 oldu.

 

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR