ManşetSpor

Empati ödülünü “Van üşüyor” ile Beşiktaş Çarşı aldı

0

”Van Üşüyor” sloganıyla depremzedelere destek veren Beşiktaş Çarşı Taraftar Grubu’na verilen empati ödülünü grubun sözcüsü Alen Markaryan aldı.

Geçen sezon Beşiktaş’ın sahası İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş – Fenerbahçe karşılaşmasının son dakikasında Beşiktaşlı taraftarlar, “Van üşüyor” tezahürarı eşliğinde atkılarını sahaya atmışlardı.

Toplumsal gereksinimler ışığında PDR hizmetleri kapsamında Crown Plaza’da ”4. Ulusal PDR Uygulamaları Kongresi”nde 2012 Empati ödülü Beşiktaş Çarşı Grubu sözcüsü Alen Markaryan’a verildi.

Alen Markaryan

Markaryan, Beşiktaş taraftarının okyanusun ortasında bir kibrit çöpü kadar yardımları olduysa çok mutluluk duyacaklarını belirterek, ”Bu dünyada empati yapabilmek artık zaruri bir ihtiyaç haline geldi” dedi.

Markaryan, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde maçın 89. dakikasında Van’a yardım için Beşiktaş taraftarı olarak atkılarını sahaya atma kararı aldıklarını belirterek, amaçlarının Van’a yardım konusundaki ilgiyi artırmak olduğunu söyledi.

Aylar geçmesine rağmen soğuk havanın devam ettiğini ve insanların giyim ve yiyecek ihtiyaçları olduğunu anımsatan Markaryan, ”Dikkati Van’a çekmek için bu dikkatleri tekrardan alevlendirmek istedik. Fakat bu olayı sahaya yabancı madde attığımız söylenerek federasyona maddi olarak ceza verildi” diye konuştu.

Markaryan, tüm Türkiye’yi yasa boğan Van depremi sonrası kurum ve kuruluşların ve bazı yayın organlarının yardım etmeye çalıştıklarını buna rağmen Van’a ilginin azaldığını ve ‘hayat devam ediyor’ anlayışını dinlemeye başladıklarını savunarak şunları kaydetti:

”Hedefimize ulaşmıştık ama kulüp ceza aldığı için bir arkadaşımız ‘Galatasaray maçında 65. dakikada yarı çıplak kalalım. Onlar orada üşüyorsa biz de burada üşüyoruz’ önerisinde bulundu. Biz de risk alarak empati yaptık. Böylece birikmekte olan Van yardım paketleri 2 tıra ulaştı. Bir grup arkadaşımız da Van’a gitti. Okyanusun ortasında bir kibrit çöpü kadar yardımımız olduysa ve bunlar makbule geçtiyse ne mutlu bize. Bu dünyada empati yapabilmek artık zaruri bir ihtiyaç haline geldi. Lütfen herkese bir yudum empati.”

Markaryan, spor yorumcularını da eleştirdi. Konuşmaların ardından 2012 Empati Ödülü’nü alan Markaryan, PDR Genel Başkanı Ergene’ye de Beşiktaş forması hediye etti.

(Eurosport, Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.