ManşetTürkiye

Emniyet ve Jandarma’dan Kılıçdaroğlu’na suç duyurusu

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin sosyal politikalardan sorumlu yöneticilerinden Hacer Foggo ile birlikte dün gece bir video yayınladı. Türkiye‘deki metamfetamin bağımlığını gündeme getiren CHP lideri, cari açığın kapatılması için “kara para” ticaretine yol verildiğini ve uyuşturucu baronlarına ülke kapılarının açıldığını söyledi.  AKP yönetimi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘yu uyuşturucu tüketimini yaygınlaştırdıları gerekçesiyle eleştiren Kılıçdaroğlu hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü şu paylaşımı yaptı:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz”

Jandarma Genel Komutanlığı’nın açıklaması ise şöyle:

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Soylu’dan yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise  Emniyet ve Jandarma’nın paylaşımlarını retweet edip ardından Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt verdiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

Kendisinin de suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Soylu, “Bir, hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. İki, tazminat davası açıyoruz. Hem şahsımız, hem de kurumlarımız” dedi.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kemal Kılıçdaroğlu, Hacer Foggo ile birlikte yayınladığı videoda giderek yayılan metamfetamin bağımlılığına dikkat çekerek, AKP yönetiminin cari açığı kapatma kaygısıyla Türkiye’ye uyuşturucu baronlarını çektiğini ve Türkiye’yi metamfetamin üretim merkezine dönüştürdüklerini söylemişti.

Kılıçdaroğlu “Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir. Kaynağını sormayacağım’ dediler. Bu kirli parayı, yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.