Manşet

Elit İşcan’a cinsel saldırıyla suçlanan oyuncu Efecan Şenolsun beraat etti

Oyuncu Efecan Şenolsun’un, dizi setinde Oyuncu Elit İşcan‘a yönelik hakaretleri ve cinsel saldırıda bulunması nedeniyle yargılandığı davanın karar duruşması Anadolu Adliyesi’ndeki 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün (11 Şubat 2020 Perşembe) görüldü.

Sanık Efecan Şenolsun, ‘cinsel saldırı’ ve ‘alenen hakaret’ suçlarından 7 yıl 9 buçuk aydan 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

Davanın, önceki duruşmasında Savcı, anık beyanlarını kanıt göstererek Efecan Şenolsun hakkında Elit İşcan’a “cinsel saldırıdan”ceza istemişti.

Bianet‘in haberine göre, duruşmaya Elit İşcan ve avukatı O. Meriç Eyüboğlu ile sanık Efe Şenolsun ve avukatı katıldı. Efecan Şenolsun, hakkındaki suçlamayı reddetti.

Savcının ceza talebine rağmen beraat

Mütalaaya ilişkin beyanı sorulan Elit İşcan, “Mütalaadaki aleyhe olan hususları kabul etmiyorum. Özellikle ‘cinsel saldırı’ suçundan mütalaa doğrultusunda karar verilmesini istiyorum” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme,  Efecan Şenolsun hakkında, “hakaret” ve “cinsel saldırı” suçlarını işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle bu suçlardan ayrı ayrı beraat kararı verdi.

‘Karar ne olursa olsun haklıyız’

Duruşma sonrasında basına açıklama yapan avukat  Eyüboğlu, “Beraat kararı çıktı. Erkek adaletle neredeyse her gün yüzleşenler olarak şaşırmamalıydık belki ama yine de bir sarsıldık, mutsuzuz. Ama karar ne olursa olsun Elit’in haklı olduğunu ve ne olursa olsun susmazsak biteceğini biliyoruz. Erkek yargı tecelli etti. Bu kadar uzun süren bir yargılamadan sonra herhangi bir gerekçe açıklanmaksızın beraat kararı verildi” dedi.

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi