ManşetUlaşım

Elektrikli bisiklet dönemi: Boğaziçi’nde kampüsler arası ulaşım için pedala kuvvet!

0

Boğaziçi Üniversitesi’nde Bizero projesi kapsamında kampüsler arası ulaşımda artık elektrikli bisikletler kullanılacak. İlk uygulama, tamamlanan Kuzey ve Güney Kampüs’teki birer istasyonla 18 Eylül Pazartesi itibariyle başladı.

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Platformu’nun (TEHAD) web sitesinde yer alan habere göre Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ilgın Gökaşar´ın yürütücülüğünü yaptığı, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı liderliğinde 2012 senesinde “Üniversiteler İçin Trafik Kontrol Merkezi Projesi” kapsamında kurulan Boğaziçi Üniversitesi Akıllı Ulaşım Sistemleri Laboratuvarı tarafından geliştirilen kampüs içinde elektrikli bisiklet kullanılmasına ilişkin proje yeni eğitim döneminde 2 istasyon ile uygulamaya sokuldu.

Bizero projesini geliştiren Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Mehmet Akıncılar, Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın sayılı elektrikli bisiklet paylaşım sistemini Boğaziçililere sunabildikleri ve  için çok mutlu olduklarını söyledi.

 

(TEHAD)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.