GündemManşetTürkiye

Elazığ’da 5.1 büyüklüğünde deprem

0

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 3.8 km derinliğinde ve 5.1 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) göre de saat 10.02’de gerçekleşen depremin büyüklüğü 4.9, derinliği de 7.02 km olarak ölçüldü.

Aynı ilçede saat 10.11’de Kandilli’ye göre 3.6, AFAD’a göre 3.8 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Deprem başta Diyarbakır ve Gaziantep olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Bölgede depremden kaynaklı herhangi olumsuz durum yaşanmadı.

Can kaybı yok

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım “Can kaybı ve herhangi olumsuz durum yok. AFAD, Kızılay, 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri köylere sevk edildi” dedi.  Koordinasyon kurulunda gelişmeleri takip ettiklerini bildiren Kaldırım, vatandaşlardan paniğe kapılmamalarını ancak tedbirli olmalarını beklediklerini kaydetti.

Okullara ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamada, meydana gelen deprem nedeni ile tedbir amaçlı olarak il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği bildirildi. Bunun üzerine tedbir amaçlı okul bahçelerine çıkarılan öğrenciler evlerine gönderildi.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.