Ekoloji savunucuları Ordu’da betonlaşmayı artıracak imar değişikliğine itiraz etti

Yazar:
Yeşil Gazete

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), şehrin Altınordu ilçesindeki Durugöl Mahallesinde yapılması istenen imar değişikliğine betonlaşmayı artıracağı gerekçesiyle itiraz etti.

Yapılan açıklamaya göre ORÇEV Yönetim Kurulu, 23 Mayıs’ta Altınordu Belediye Başkanlığına bir itiraz dilekçesi vererek, halkın Durugöl alanının park ve rekreasyon alanı haline getirilmesi talebinin dikkate alınmasını talep etti.

ORÇEV, Durugöl mevkindeki gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

“Burası için halkın yeşil alan olarak değerlendirilmesi talebi var. 110 bin imza toplanarak yetkililere teslim edildi. Altınordu ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclislerinde Altınordu ilçesini kapsayan imar değişikliği tartışmaları sürüyor. Yargı süreçleri oldu. İşin içinden çıkılmaz hal aldı. Halkla, kurumlarla, ilgili kuruluşlarla tartışmadan yapılan imar değişikliğinin çözüm üretmekten çok, sorun üretir olduğuna tanık olduk. Belediye yönetimleri bu tek taraflı karar verme alışkanlığını devam ettiriyor.”

‣ Ordu’da kıyı koruma yasasına aykırı duvar inşası: Şikayet var ama önlem alınmıyor

Durugöl imarı askıda

İtiraz dilekçesinde askıda bulunan imar plan tadilatında taşınmazın bir kısmının otel alanı olarak ayrıldığı ve taşınmazların iki farklı bölgesinde ise ticaret ve konut fonksiyonu ile tanımlandığına dikkat çekilerek bu tadilatın bölgeye oldukça yoğun bir nüfus getireceği uyarısı yapıldı.

Bölge altyapısında bu yoğunluğa göre sağlıklı bir iyileştirme planı yapılmadığı belirtilerek bu durumda şehircilik imar plan ilkelerine aykırılık oluşturduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Ayrıca bu bölgenin doğal tabiat parkı olarak kalması ve düzenlenmesi, imara açılmaması yolunda kamuoyunun ciddi karşı duruşu olduğu ve ötesinde bu karşı duruşu 110 bin ıslak imza kampanyası ile destekleyip ilgili kurumlara iletilmişliği de dikkate alınarak, imar plan tadilatına itiraz ediyoruz.

İtirazımızın Altınordu Belediyesi Meclisi tarafından park ve rekreasyon haline dönüştürülmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bu konuda herkesi yaşanabilir bir şehir için itiraz hakkını kullanmaya çağırıyoruz.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete

Önceki Haberler

Bir çocuk, deprem ve TOKİ savaşı: Terk etmeyeceğiz!

Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…

11/02/2025

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…

27/12/2024

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…

27/12/2024

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…

24/12/2024

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…

16/12/2024

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…

15/12/2024