ManşetTürkiye

Eken’den Cumartesi Anneleri’ne tehdit

0

Cumartesi Anneleri, Susurluk davası hükümlüsü Mehmet Ağar’ı protesto için, cezaevinde kaldığı Aydın’ın Yenipazar ilçesine gitti. Cumartesi Anneleri, protestoları sırasında Ağar’a destek veren bir grubun da tacizine uğradı. İlçeye gelen Korkut Eken de “Bizi çok iyi tanırlar, kabus oluruz” dedi.

Yaklaşık 500 kişilik bir grupla Yenipazar’a gelen Cumartesi Anneleri’ne BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve İnsan Hakları Derneği üyeleri eşlik etti. Yetkililerin ilçe merkezine girmeden cezaevi yakınına gitmelerine izin verdiği Cumartesi Anneleri, Ağar’ın kaldığı cezaevinin 100 metre yakınına geldi. Bulundukları noktadan cezaevi görünmediği için polisle konuşarak biraz daha ilerleyen Cumartesi Anneleri, burada basın açıklaması yaptı.

Cumartesi Anneleri, oturma eylemlerini başlatmalarının 17. yılı olduğunu hatırlatarak, bu inisiyatifi kayıplarını bulmak için başlattıklarını ve Mehmet Ağar’ın da  gözaltındaki kayıplar ve faili meçhul cinayetlerin sorumlusu olduğunu kaydettiler. BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, aralarında öldürülen eşi Savaş Buldan’ın da olduğu gözaltındaki kayıplar ve faili meçhullerden Mehmet Ağar’ı sorumlu tuttuklarını vurguladı. Ağar’ın devletle pazarlık sonucu ödül gibi buraya gönderildiğinin altını çizen Pervin Buldan, “Sen bizi iyi tanırsın, biz de seni tanırız. Sen unutmazsın Savaş’ları, Ahmet’leri, Rıdvan’ları, Ali’leri, Düzgün’leri. Biz de unutturmayacağız seni. Ama sen cezanı çekene kadar senin kabusun olacağız ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ardından Cumartesi Anneleri’nin daha önceki eylemlerinde çekilmiş bir fotoğrafından yapılan bir panoyu polis barikatının önüne bırakan protestocular, bir süre slogan attı.

Cumartesi Anneleri’nin protestosundan haberdar olan ilçeden bir grup da cezaevi yanına gelerek, çevredeki ağaçlara bayraklar astı. “Ağar’a uzanan eller kırılır” sloganları ile Mehmet Ağar’a destek veren ve Cumartesi Anneleri’ni tacize başlayan grubun gerginlik yaratması üzerine, polis ve jandarma Cumartesi Anneleri ile Susurluk sanığı Ağar’ın destekçileri arasında etten duvar ördü.

Cumartesi Anneleri’nin protestolarını tamamlayıp ilçeden ayrılması sırasında da grubun tacizleri son bulmadı. Motorsikletleri ile Cumartesi Anneleri’nin geldiği otobüslerin peşine takılan grubu, polis ve jandarma engelledi. Ağar’a destek için toplanan grubun bir kısmı ise cezaevi önünde kalarak, bir süre daha destek sloganı attı ve İstiklal Marşı okudu.

Korkut Eken: “Bizi iyi tanırlar, asıl kabusları biz oluruz”

Cumartesi Anneleri’nin protestosu öncesinde Yenipazar ilçesine gelen Susurluk sanıklarından eski özel harekatçı Korkut Eken de eylemi uzaktan izlediğini söyledi. Cumartesi Anneleri’nin amacının “huzur dolu ilçede karışıklık çıkartmak” olduğunu ileri süren Eken, “Amaçları Sayın Mehmet Ağar’ı rahatsız etmek” dedi. Korkut Eken, Pervin Buldan’ın, Ağar’a yönelik “Cezanı çekene kadar kabusun olacağız” sözlerine karşılık da, “Diğer milletvekili ve etrafındakiler de bizi çok iyi tanırlar, asıl kabus biz oluruz” dedi.

(CNNTurk)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.