ManşetEkolojik Yaşam

Ege İhracatçı Birlikleri: Bisiklet, yeni dünyada makam aracı olacak

0

Yeşil üretimle bu yıl 15 milyar dolar ihracat hedefleyen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), ocak ayındaki ‘EİB Sürdürülebilirlik Günleri’nin ardından 12 Şubat tarihinde düzenlenen Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü’ne de katılım sağladı.

EİB Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz ve çalışanların bir bölümü 12 Şubat’ta evlerinden Ege İhracatçı Birlikleri’ndeki mesailerine bisikletleriyle geldi.

Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise çalışanlarının diğer günlerde de büyük oranda bisiklet kullandığını söyledi. Eskinazi açıklamasında İzmir’in coğrafi yapısı ve iklim yapısının bisikletin yaygın kullanımına izin verdiğini belirtti.

‘Bisiklet ihracatının artmasını bekliyoruz’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentte bisiklet kullanımını geliştirmek için hayata geçirdiği bisiklet yolları ve BİSİM Projesi’nin ve yeni yapılan bisiklet yolu güzergahlarının meyvelerinin toplanmaya başladığına değinen Eskinazi şu ifadeleri kullandı:

Dünya’da da bisiklete bir talep artışı var. 2020 yılında bisiklet ihracatımız 92 milyon dolara ulaştı. Dünya genelinde iklim değişikliği ile ilgili bilinç arttıkça bisiklet kullanımının ve ihracatının artmasını bekliyoruz.”

Organizasyonda ön sırada yer alıyor

İzmir, Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü organizasyonunda ön sıralarda yarışıyor ve şu anda üçüncü sırada yer alıyor.

2017 yılında Avrupa’da 52 kentin bisiklet kullanımında birbirine meydan okuduğu Avrupa Bisiklet Yarışması’nda (ECC) İzmir’in birincilik elde ettiğini hatırlatan Eskinazi, buradaki başarının bir benzerinin Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü’nde de elde edileceğini beklediklerini söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.