Kültür-SanatManşet

Ege’de iki yerel festivale başvurular başladı

0

Ege’den iki festival haberini Yeşil Gazete okurlarımıza ulaştırıyoruz.

2009 Yılındaki festivalden bir kare

Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği tarafından bu yıl 7. kez düzenlenecek olan Balıkesir Sinema Günleri’ne katılım için başvurular başladı. Yarışma amaçlı olmayan, yalnızca kısa film ve belgesellerin seyirciyle buluşmasını hedefleyen festivale, 20 dakikayı aşmayan kısa filmler (kurmaca, deneysel) ve 30 dakikayı aşmayan belgesel filmler ile başvurulabilir.

Menemen’de ise Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5.si düzenlenecek “İnadına Tiyatro Festivali”’ne katılım için başvurular başladı.

Balıkesir Sinema Günleri

“Mahallenin Orta Yeri Sinema” temalı Balıkesir Sinema Günleri 2007 yılından bu yana her türlü sinema eserini, kentteki sinema salonları ve açık alanlarda ücretsiz gösterime sunarak, çeşitli panel ve konferanslarla, kent halkını tanınmış sinemacılarla buluşturan bir organizasyondur.

Etkinliğin öncelikli hedef bölgesi Balıkesir Merkez ilçedir. Ancak, etkinliğin bitiminden sonraki aylarda uzak ilçelerde de (Bigadiç, Sındırgı, Savaştepe, Dursunbey, vb) bu etkinlik, vaki talepler doğrultusunda, daraltılmış programlar şeklinde sürdürülmektedir. İlçelerdeki programlar sırasında, yine halka yönelik Açıkhava Film Gösterimleri yapılmaktadır.

Balıkesir Sinema Günleri, Balıkesir’de sinemaya olan ilginin artırılarak, halkın sanatsal düzeyinin yükselmesine katkı sağlamayı, öğrencileri ve gençleri sinema sanatına yönlendirmeyi, belgesel ve kısa film gösterimleri ile sinema seyircisinin daha nitelikli hale gelmesine pozitif katkı sunmayı, üretilmiş ama halka ulaşamamış olan sinema filmlerinin seyirci ile buluşmasını amaçlamaktadır.

Menemen’de “İnadına Tiyatro Festivali”

Menemen Belediyesi bu yıl 5.sini hazırlandıkları “İnadına Tiyatro Festivali” için Birgün Gazetesi’ne; “Tiyatro; bir toplumun içsesidir ve içsesimiz ne kadar gürse o kadar yüreklidir adımlarımız. Adımlarımız sevgiye, adımlarımız aydınlığa ve adımlarımız sanata varsın diye başladı belki de bu “İnadına Tiyatro Festivali” yürüyüşümüz; başka kentlerin içsesleriyle birleşerek… Sizler de takvimsel bekleyişlerinizden öteye bir anı bırakmak, tanımadığınız bir kentte esmer-beyaz yüzlü çocuklarla “İşte Gidiyorum”lu şarkılar söylemek, sahnemizden kulisimize akan derinlikte elmalı şeker samimiyetinde dostça paylaşımlar bırakmak ve sanat kardeşliğine imza atmak isterseniz “İnadına Tiyatro Festivali”ne gelin ve oyun bahçemizde bizimle oyunlar oynayın…” diyor Menemen Belediye Tiyatrosu.

2-6 Nisan arasında düzenlenecek festivale katılmak isteyen tiyatrolar 1 Mart’a kadar www.mebet.net, inadinatiyatrofestivali@ gmail.com adreslerinden iletişime geçebilir.

Birgün, Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.