Türkiyeİklim KriziManşet

Edirne Belediyesi’nden su kıtlığı uyarısı

0

Edirne Belediyesi şehirde yaşanan kuraklığa ve yaşanan su kesintilerine ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada vatandaşlara su kullanımlarına dikkat etmesi çağrısında bulunuldu.

Kasım ayı sonunda Edirne’deki kuraklık sebebiyle kentin içme suyunu sağlayan Kayalıköy Barajı‘nda su seviyesi yüzde üçe düşmüş bunun üzerine şehrin içme suyunu sağladığı baraj Süloğlu Barajı‘na geçirilmişti. Çalışmalar sırasında ise şehrin suyu 36 saat boyunca kesik kalmıştı.

Kesinti bazı bölgelerde devam ediyor

Belediyeden yapılan açıklamada hafta sonu yapılan su kesintilerinin, kentin içme suyunun karşılandığı barajın değiştirilmesi sonrası yapılan işlemlerden kaynaklandığı belirtildi.

Kentin bazı bölgelerinde devam eden su kesintisi sorununun kısa sürede giderileceği ifade edilen açıkalamada, “Halen şehir merkezinde içme ve kullanma suyu iletiminin sağlanamadığı yüksek kotlu bölgeler bulunmaktadır. Bu gece geç saatlerde şehir merkezinin tamamında sorunun çözüleceği, su iletiminin tüm konut, ev ve iş yerlerine sağlanacağı öngörülmektedir” denildi.

Son 91 yılın en kurak dönemi

Trakya’da son yılların en kurak günlerinin yaşandığının altı çizilen açıklamada, yer altı ve yer üstü sularının azaldığına dikkat çekildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

Trakya son 91 yılın en kurak dönemini yaşamaktadır. DSİ verilerine göre bölgedeki baraj seviyeleri yüzde 20 seviyesinin altına inmiş, yer altı suları da yüzde 85 azalmıştır. Son yılların en kurak dönemini yaşadığımız bu günlerde halkımızın su tasarrufu konusunda özen göstermesi bilinçsizce tüketimin önüne geçilmesi gelecekte yaşanacak su kıtlığının önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.