ManşetTürkiye

Düzce selinde ölü sayısı 6’ya çıktı

0

Düzce’nin Cumayeri, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde 18 Temmuz’da meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle Melen Çayı’nın taşmasına bağlı sel ve heyelan sonucunda ölenlerin sayısı 6’ya çıktı.

Felaketin onuncu gününde arama ve kurtarma ekiplerinin Akçakoca’ya bağlı Esmahanım köyünde sele kapılarak kaybolan 7 yaşındaki İlayda Sinem Kaplan’ın cansız bedenini Uğurlu köyü çıkışındaki Kozluk kapısı yanında bulduğu açıklandı.

Selde kaybolan 3 yaşındaki Kağan Töngel’i arama çalışmaları ise devam ediyor.

Bölgede 17-18 Temmuz’da yaşanan selde mahsur kalan 227 kişi kurtarılmış, 7 kişinin kayıp olduğu bildirilmişti.

Arama kurtarma çalışmalarında daha önce de 5 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. 19 Temmuz’da Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım ile Uğurlu köyleri arasındaki dere yatağında Fatma Töngel’in, 21 Temmuz’da Uğurlu köyünün 200 metre yakınındaki bataklık bölgede Cengiz Töngel’in, 22 Temmuz’da Uğurlu köyünde ikizlerden 7 yaşındaki Sanem Kaplan’ın, 23 Temmuz’da da Akçakoca ilçesine bağlı Uğurlu köyünde anne Nilgün Kaplan ile 9 yaşındaki kızı Funda Kaplan’ın cesedi bulunmuştu.

Selin neden olduğu maddi zarar da belli oldu. Selde en büyük zararı Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinin gördüğü, bu ilçelerde hasar gören 477 bina bulunduğu, 100 binanın sel nedeniyle yıkıldığı bildirildi. Ağır hasar gören 75 ev kontrollü olarak yıkılacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.