EkolojiManşet

[Dünya Okyanus Günü] Greenpeace: Küresel Okyanus Anlaşması talep ediyoruz

0
Dünya Okyanus Günü
Fotoğraf: Shutterstock

Bugün Dünya Okyanus Günü. Gezegenimizin büyük çoğunluğunu oluşturan okyanuslar, iklim değişikliğinden plastik kirliliğine, madencilik faaliyetlerinden aşırı avlanmaya kadar birçok sorunla karşı karşıya.

Bu sorunlara dikkat çekmek için ilan edilen 8 Haziran Dünya Okyanus Günü‘nde Greenpeace bir açıklama yaparak küresel bir okyanus anlaşması talebiyle başlatılan imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada “Endüstriyel balıkçılık, plastik kirliliği ve derin deniz madenciliği gibi yıkıcı insan faaliyetleri karşısında savunmasız olan okyanuslarımızı korumamız şart” ifadeleri kullanıldı.

Dunya_Okyanus_Gunu

‘Müsilaj denizlerimizin kıymetini gösterdi’

Marmara’da başlayıp Ege ve Karadeniz’i de etkisi altına alan müsilaj tehlikesinin denizler için acil önlemler almamız gerektiğini hatırlattığı belirtilen açıklamada şunlar söylendi:

Okyanusları korumayı başarabilirsek bu bize denizlerimizi korumamız için de ilham verebilir. Akdeniz dünya okyanus alanının yüzde 1’inden daha azını oluşturmasına rağmen, bilinen deniz türlerinin yaklaşık yüzde 8’ini barındırıyor ve bu da onu biyolojik olarak zengin kılıyor.

İmza kampanyasına destek vermek isteyenler bu adresten bilgilerini doldurabilir.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.