ManşetTürkiye

DSG’den dünyaya çağrı: Türkiye’nin saldırısına karşı çıkın

0

Avrupa Birliği, BM ve demokratik ülkelere yönelik bir çağrı yapan DSG sözcüsü, Türkiye’nin operasyonuna karşı çıkmalarını istedi

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Ahmet Musa, Türkiye’nin operasyonuna karşı çıkmaları için insan hakları örgütlerine, demokratik ülkelere, Avrupa Birliği’ne ve Birleşmiş Milletler’e ‘Türkiye’nin saldırısına karşı çıkın’ diye çağrı yaptı.

Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na başlamasının ardından açıklama yapan Musa konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye bu saldırılarla IŞİD’in paralı askerlerine yeni alan açmaya çalışıyor ve bu grupların daha uzun süre yaşaması için uğraşıyor. Türkiye’nin bu saldırılarıyla ve bu saldırıları destekleyenlerle hiçbir şekilde aynı fikirde değiliz. Dünya Suriye’nin kuzeydoğusundaki bu saldırıların arkasındaki nedeni biliyor ve bu yüzden insan hakları örgütlerine, demokratik örgütlere, Avrupa Birliği’ne ve Birleşmiş Milletler’e Türkiye’nin saldırısına karşı çıkmaları için çağrı yapıyoruz. Türkiye’nin bu saldırısına karşı harekete geçmeyen herkes bu saldırının destekçisi olarak görülecektir.

Tüm dünyaya tekrar şu mesajı gönderiyoruz: Türkiye’yi hedef almayacağız fakat bize saldırmak konusunda ısrarcı olurlarsa ve topraklarımızı işgal ederlerse projemizi son kanımıza kadar savunma hakkını kullanacağız. Her türlü saldırıyla karşılaşmaya hazırız.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.