Dünyaİklim KriziManşet

Dondurucu soğuklar Teksas’ta 4 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı

0

Haftalardır dondurucu soğuk etkisi altındaki Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde halkın elektriğe artan talebi nedeniyle dönüşümlü elektrik kesintisi uygulanmak zorunda kalındı.

Elektrik kesintilerinin takibini yapan poweroutage.us internet sitesinde 4 milyon 113 bin Teksas müşterisinin salı günü kesinti yaşadığı belirtildi.

Devlet Başkanı Joe Biden sıcaklıkların -2 ile -22 derece arasında değiştiği eyalette federal yardımın önünü açmak için acil durum ilan etmişti.

Bir kişi soğuk nedeniyle öldü

Şu ana kadar soğuk nedeniyle bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Polis tarafından yapılan açıklamada kişinin ani bir şekilde soğuk havaya maruz kalması nedeniyle öldüğü aktarılmıştı.

Teksas Valisi Greg Abbott ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Teksas elektrik şebekesi tehlikede değil. Güç üreten bazı şirketlerin üretimi dondu. En kısa zamanda elektrik vermek için çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Petrol fiyatları tavan yaptı

Öte yandan ABD’deki soğuk hava dalgasının Teksas’taki üretim tesislerini etkilemesi nedeniyle petrol fiyatları 13 ayın zirvesine çıktı.  Vadeli kontratlar, Londra Piyasasında pazartesi günü yüzde 1,4 yükseldikten sonra varil başına 64 dolara doğru yükseldi.

1 milyon varilden fazla petrol üretimi dururken boru hatları mücbir sebep ilanında bulundu. Avrupa’da ise Kuzey Denizi petrol piyasası pazartesi günü son bir yıldaki en büyük yükselişlerinden birini kaydetti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.