Manşet

Dolce&Gabbana hayvan kürkü kullanmaya son veriyor

İtalyan moda evi Dolce&Gabbana tasarımlarında hayvan kürkü kullanmaya son vereceğini açıkladı.

Milano merkezli lüks moda evinden yapılan açıklamada, “Daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz ve bu gelecekte hayvan kürkünün kullanımı düşünülemez” denildi. Modaevi, bu yıldan itibaren koleksiyonlarında hayvan kürkü yerine yapay ve ekolojik kürklere yer verecek.

Koleksiyonlarında “yenilikçi malzemeler ve çevreye saygılı üretim süreçlerine” başvuracağını belirten moda evi, “iş kaybını önlemek ve yok olma riski altındaki meslekleri korumak” için de adımlar atma vaadinde de bulundu.

Hali hazırda modaevi bünyesinde görev yapan kürk ustalarının uzmanlığından da geri dönüştürülmüş ve ekolojik kürk tasarımları için faydalanılacak.

Son yıllarda giderek daha fazla sayıda lüks marka, gerçek kürkü süs veya ana malzeme olarak kullanmaya başladı, ancak bunları çok azı kürkçülerle taklit kürk alternatifleri üzerinde çalışmak için bu kadar güçlü bir taahhütte bulundu.

Müşteriler de talep ediyor

İtalyan markası, yeni politikanın, farklı ülkelerden hayvanları koruma örgütlerini bir araya getiren Fur Free Alliance’in yönergelerine uygun olarak ABD Humane Society ve Humane Society International tarafından desteklendiğini ekledi.

Örgütten yapılan açıklamada “Dolce&Gabbana’nın hayvan kürkü kullanmaya son verme kararını alkışlıyoruz” denildi.

Dolce&Gabbana’nın kararından memnuniyet duyduklarını belirten Fur Free Alliance Başkanı Joh Vinding, bu adımın müşterilerin şirketlerden “hayvan zulmüne karşı durulması ve daha sürdürülebilir bir gelecek” talebiyle bağlantılı olduğunu vurguladı ve “Dünya değişiyor ve Dolce&Gabbana gibi markalar, değişen müşteri kitlesine ayak uyduruyor” dedi.

İtalya, bu yıldan itibaren kürk çiftliklerini yasaklama kararı almıştı. Kürk üretimi için hayvan yetiştirmenin 1 Ocak 2022’den itibaren yasaklanması ve mevcut kürk çiftliklerinin de altı ay içinde kapatılmasına karar verilmişti.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete