Kültür-SanatManşet

Doğanın Özü: Doğayı anlatma sanatı ve doğanın imgeleri

0

Ressam Gökçe Sümerkan’ın eserleri “Doğanın Özü” isimli sergide bir araya geliyor. Sergi, 4-23 Ekim tarihleri arasında Doğa Derneği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Ahmed Adnan Saygun Sergi Salonu’nda sanatseverlere açılıyor.

Doğanın Özü sergisi, Gökçe Sümerkan’ın Doğa Derneği’nin yıllar içerisindeki koruma ve bilgilendirme çalışmaları için özel teknikler kullanarak çizdiği resimlerden oluşuyor. Serginin küratörlüğünü ise Magma Dergisi Yayın Yönetmeni ve Doğa Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Yüksek yapıyor.

Doğanın Özü sergisindeki satışlardan elde edilecek gelirin Doğa Derneği’ne bağışlanacağı belirtiliyor.

Gökçe Sümerkan kimdir?

Trabzon’da doğan Gökçe Sümerkan’ın çocukluğu, babasının doktora araştırmaları sebebiyle Doğu Karadeniz dağlarında geçti. 2006’da Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü’nden mezun olduktan sonra, reklam ajanslarında sanat yönetmenliği yaptı. Sümerkan’ın kendi söylemiyle; büyürken içindeki doğa da onunla büyümeye başladı.

Sanatçı, bu süre boyunca doğanın dilini anlamaya ve ifade etmeye çalışarak çizimler yapmaya devam etti.

Doğanın kültürünü ve sanatını ortaya koyduğu benzersiz eserlerini üretmeye başladığı bu dönem, sanatçının hayatındaki dönüm noktalarından birisi oldu. Sanatçı, “doğa oluş” olarak adlandırılabilecek bu döneminde, Anadolu medeniyetlerinin sanat eserlerinden beslenerek projeler geliştirdi.

Anadolu resim sanatının yaşayan halkalarından biri olan Gökçe Sümerkan, doğanın dilini resme dönüştüren eserler vermeye devam ediyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.