ManşetTürkiye

Doğanın imhasına karşı Faruk Akbaş’ın çalışması: Su Boşa Akmaz

0
Faruk Akbaş

Doğa fotoğrafçısı Faruk Akbaş’ın hazırladığı “Su Boşa Akmaz” görüntülerle Türkiye doğasının zenginliğini anlatıyor. TBMM gündemine gelen “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı” işte bu güzelliği ve bu zenginliği tehdit ediyor.

Faruk Akbaş

Hükümetin Avrupa Birliği müzakere sürecinde AB müktesebatına uyum için hazırladığını iddia ettiği yasa tasarısı AB direktifleriyle de uyumlu değil ve bu nedenle Avrupa Komisyonu Çevre Direktörlüğü tarafından da eleştiriliyor.

AKP Hükümetinin yürütmenin başına geldiği günden bu yana vurguladığı “su boşa akıyor” mantığı ile doğanın sürdürülebilirlik ilkesi çiğnenerek acımasız bir kirli enerji siyasetini yürütüyor. Bölgede yaşayan halkın tüm itirazlarına rağmen kar hırsı ile ne doğa ne insan tanınmadan HES’ler, Termik Santraller, Nükleer Santraller vsr gibi geri dönüşü mümkün olmayan bir doğa tahribatına göz göre göre izin verilmeye çalışılıyor.

Doğa fotoğrafçısı Faruk Akbaş’ın “Su boşa akmaz” çalışması da bu mantığın ne denli ters olduğunu gösteriyor. Doğayı, tabiatı kendi doğal akışı içindeki yaşantısı içinde belgeleyen Akbaş, adının tam tersi işleyecek kanun tasarısının getireceği tehlikelere de dikkat çekiyor.

TBMM Genel Kurul gündemine gelmek üzere olan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı da doğayı korumak için değil, korunması gereken doğal alanları enerji, madencilik, konut ve sanayi gibi yatırımlara açmak için hazırlanan, ismi yanıltıcı, içeriği tuzaklarla dolu bir yasa tasarısı.

Pazar günü Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin çağrıcılığında Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nı engellemek için sokağa çıkılıyor. Yeşiller/Sol’un web sitesinde de kanun tasarısının yasalaşması halinde yaşanacak doğa tahribatı maddeler halinde sıralanmış.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.