Doğanın imhasına karşı Faruk Akbaş’ın çalışması: Su Boşa Akmaz

Doğa fotoğrafçısı Faruk Akbaş’ın hazırladığı “Su Boşa Akmaz” görüntülerle Türkiye doğasının zenginliğini anlatıyor. TBMM gündemine gelen “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı” işte bu güzelliği ve bu zenginliği tehdit ediyor.

Faruk Akbaş

Hükümetin Avrupa Birliği müzakere sürecinde AB müktesebatına uyum için hazırladığını iddia ettiği yasa tasarısı AB direktifleriyle de uyumlu değil ve bu nedenle Avrupa Komisyonu Çevre Direktörlüğü tarafından da eleştiriliyor.

AKP Hükümetinin yürütmenin başına geldiği günden bu yana vurguladığı “su boşa akıyor” mantığı ile doğanın sürdürülebilirlik ilkesi çiğnenerek acımasız bir kirli enerji siyasetini yürütüyor. Bölgede yaşayan halkın tüm itirazlarına rağmen kar hırsı ile ne doğa ne insan tanınmadan HES’ler, Termik Santraller, Nükleer Santraller vsr gibi geri dönüşü mümkün olmayan bir doğa tahribatına göz göre göre izin verilmeye çalışılıyor.

Doğa fotoğrafçısı Faruk Akbaş’ın “Su boşa akmaz” çalışması da bu mantığın ne denli ters olduğunu gösteriyor. Doğayı, tabiatı kendi doğal akışı içindeki yaşantısı içinde belgeleyen Akbaş, adının tam tersi işleyecek kanun tasarısının getireceği tehlikelere de dikkat çekiyor.

TBMM Genel Kurul gündemine gelmek üzere olan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı da doğayı korumak için değil, korunması gereken doğal alanları enerji, madencilik, konut ve sanayi gibi yatırımlara açmak için hazırlanan, ismi yanıltıcı, içeriği tuzaklarla dolu bir yasa tasarısı.

Pazar günü Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin çağrıcılığında Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nı engellemek için sokağa çıkılıyor. Yeşiller/Sol’un web sitesinde de kanun tasarısının yasalaşması halinde yaşanacak doğa tahribatı maddeler halinde sıralanmış.

(Yeşil Gazete)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR