Foto GaleriManşet

Doğanın geri aldığı terk edilmiş alanlar [Foto Galeri]

0

Forestry England (İngiltere Ormancılık Kurumu) ve Royal Geographical Society (Kraliyet Coğrafya Derneği) tarafından düzenlenen Yeryüzü Fotoğrafları 2020 yarışmasında yapılan değerlendirmede altı kategorinin birincileri belirlendi.

Doğanın terkedilmiş alanları geri alışını anlatan bir dizi fotoğraftan oluşan çalışma, 2020 Yeryüzü Fotoğrafı yarışmasında en büyük ödülü aldı.

Fotoğraf: Jonk

Fransız fotoğrafçı Jonathan Jimenez ya da diğer adıyla “Jonk” tarafından çekilen doğanın geri gelişi serisinde Abhazya‘da bir kafe ve tiyatro, Portekiz‘de bir otel ve İtalya‘da bir yüzme havuzu da var. Jonk’un fotoğraflarından oluşan çalışma 2600 aday arasından seçildi.

Fotoğraf: Jonk

Yarışma organizasyonunun başkanı Pulitzer ödüllü foto muhabiri Marissa Roth “Jonk’un etkileyici fotoğraflarını, sergilediği beceri ve vizyonun düzeyi, ama aynı zamanda insanın doğayla birlikte yaşama ikiliğini işleyen bir Yeryüzü Fotoğrafı örneği oluşturması nedeniyle birinciliğe layık gördük” dedi.

Fotoğraf: Jonk

Yarışma en iyi çevre konulu görsel malzemeyi öne çıkarmayı ve dünya ile üzerinde yaşayanlar hakkındaki tartışmaları teşvik etmeyi amaçlıyor.

‘Halk’ kategorisi birincisi

Yanrong Guo, Miss adını verdiği, Çin’de Yi halkının yaşadığı en büyük yerleşim olan özerk Liangshan Yi bölgesinde, pipo içen bir adamı fotoğrafladığı görselle Halk jürisi kategorisinde birinci oldu.

Fotoğraf: Yanrong Guo

Kuru toprakta tarım

Yi Sun, İspanya’da kuraklık yaşanan bir mevzimde traktörlerin tarlada iç içe geçmiş izlerini havadan görüntülediği Kuru Toprakta Tarım 7. Çalışma adını verdiği görseliyle Doğa kategorisinde ödüle değer bulundu.

Fotoğraf: Yi Sun

Ölü ağaç

Charles Xelot, insan eliyle çıkan ve her şeyi yok eden bir orman yangınında ölen bir ağacın, iki yıl sonra çektiği Ölü Ağaç adlı fotoğrafıyla, Değişen Ormanlar kategorisinde birinciliği aldı.

Fotoğraf: Charles Xelot

Değişen bir iklim

Joe Habben ise Değişen Bir İklim isimli kategoride Venedik‘te suların yükselişinin etkisini yansıtan fotoğrafıyla ödüllendirildi.

Fotoğraf: Joe Habben

Video kategorisinde büyük ödülü Sean Gallagher Kamboçya Yanıyor başlıklı kısa filmiyle kazandı. Film ülkedeki hızlı ormansızlaştırmanın etkilerini sergiliyor.

Yarışmanın birincileri ve kısa listeye giren çalışmalar 2021 yılı İlkbaharına kadar İngiltere’nin çeşitli park ve orman alanlarında ve Londra’daki Royal Geographical Society binasında farklı tarihlerde sergilenecek.

Comments

Comments are closed.