EkonomiManşetTürkiye

Doğalgaza yüzde 15 zam: Sanayi ve elektrik üretim santrallerine uygulanacak

0

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’nin (BOTAŞ) internet sitesinde eylül ayına ilişkin tarife tablosu yayınlandı.

Bu ay sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife ağustostaki tarifeye göre 1000 metreküp doğalgaz için yüzde 15 artışla 2 bin 50 lira oldu. Elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz ise yine yüzde 15 artışla 2 bin 369 lira oldu.

Mesken için zam yok

BOTAŞ’ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uyguladığı satış fiyatı mevcut tarifede olduğu gibi 1000 metreküp doğalgaz için 1488 lira olarak belirlendi.

Doğalgazda fiyat tarifelerini aylık olarak belirleyen BOTAŞ’ın yayınladığı eylül ayı tarifesine göre, doğalgaz fiyatlarına ocak ayından bu yana 8 kez zam gelmiş oldu.

Kılıçdaroğlu: Şirketler biraz az kar etsin

Zamlarla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Bir sonraki adım, zammın halka yansıtılmasıdır. Saray, gözüm üzerinde; hanelere ne elektrik ne de doğalgaz zammını aklından bile geçirme!” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında “Size süre tanıdık, ‘Oturun elektrik şirketleriyle konuşun ve 84 milyonu ilgilendirecek bir kış destek paketi açıklayın’ dedik. Hazine’yi peşkeş çektiğiniz o şirketler biraz az kâr etsin, düşsün bu halkın sırtından artık!” dedi.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.