EkolojiManşet

Doğal felaketlerde ölenler ikiye katlandı

0
Ekran Alıntısıa2013 yılında bir önceki yıla göre dünya çapında küresel felaketlerde ölenlerin sayısının arttığı ancak maliyetlerinin azaldığı belirtildi.
Alman sigorta şirketi Munich Re dünya çapında felaketlerde ölenlerin sayısının arttığını açıkladı. Munih Re’nin açıklamasına göre doğal felaketlerde 2013 yılında ölenlerin sayısı 20 bini buldu. Bu sayı 2012 istatistiklerine göre hemen jemen iki kat fazla olduğu belirtildi.

Ölenlerin büyük çoğunluğunun Filipinler, Vietnam ve Çin’i vuran Haiyan Tayfunu nedeniyle olduğu kaydedildi. Kasım ayında bu üç ülkeyi vuran Haiyan tayfunu sonucu 6.100 kişi kayatını kaybetti. Bunu haziran ayında Hindistan’da yaşanan sel felaketi izledi. Hindistan’daki sel felaketinde yaklaşık 5.500 kişi hayatını kaybetti.

Dün açıklanan Munich Re’nin yıllık felaket raporunda ekonomik maliyetler de belirlendi. Ancak rapora göre ekonomik maliyet bir önceki yıla göre daha az.

880 olayın maliyeti 125 milyar dolar iken sigortacıların kaybının 31 milyar dolar olduğu belirtildi. Bu 2012’nin 173 milyar dolarlık maliyet ve 65 milyar dolarlık sigorta kaybı göze alındığında daha az olarak görülmektedir.

Yaz aylarında Almanya’daki dolu yağışı, Orta Avrupa’daki sel ve ABD’deki fırtına ve kasırgalar gibi doğal felaketlerin maliyet sıralamasında üst sırayı aldığı ifade edildi.

(Cumhuriyet)

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.