Documentarist 17. İstanbul Belgesel Günleri, 8 Haziran’da başlıyor.
13 Haziran’a kadar sürecek etkinliğin mekanları Fransız Kültür Merkezi, Aynalı Geçit, Metrohan, Hope Alkazar, Pera Müzesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi.
Festivalde, ilk toplu gösterim seçkisi 2014 yılında 7. Documentarist İstanbul Belgesel Günleri’nde yapılan ve 40 yıla yayılan sinema kariyerinde 50’den fazla belgesele ve birçok kitaba imza atan Johan van der Keuken’in yedi filmi “Ustaya Saygı” bölümü kapsamında izleyicisiyle buluşacak.
Documentarist, bu yıl 3×3 bölümünde 3 önemli yönetmeni ağırlıyor:
Laila Pakalnina
Jean-Gabriel Periot ve
Hubert Sauper.
“Türkiye Panorama” bölümünde ise son iki yılda yapılmış 28 yeni belgesel gösterilecek.
Bazı belgeseller Youtube’dan yayınlanacak
Bu yılki Uluslararası Panorama bölümünde ise yine dünyanın pek çok bölgesinden etkileyici belgeseller sunulacak. Bir “Canlandırma Belgeseller” serisinin de yer alacağı etkinlik, İstanbul dışındaki belgesel meraklıları için de bazı eserleri Youtube kanalı üzerinden gösterime sunacak. Festival yönetimi, “Documentarist Youtube kanalına abone olup bildirimlerinizi açın, böylelikle festivalin sürpriz çevrimiçi gösterimlerinde birlikte olalım!” duyurusu yaptı.
‘Başka Dünya Yok’ ekoloji seçkisi
17. Documentarist İstanbul Belgesel Günleri’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da bir “ekoloji seçkisi” yer alıyor. Ekip, “Plastikten nükleere Kuzey İtalya’dan Peru Amazonlarına, sürreal ama çok gerçek bir ekoloji seçkisiyle çok yakında yerimizdeyiz! Takipte kalın” diyerek Türkiyeli doğa savunucularını etkinliğe katılmaya çağırıyor.
Festival programı için burayı tıklayın.